Quantcast
Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να τακτοποιήσετε έως τέλος Φεβρουαρίου - enikonomia.gr
share

Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να τακτοποιήσετε έως τέλος Φεβρουαρίου

δημοσιεύτηκε:

Μια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις θα πρέπει να τακτοποιήσουν εγκαίρως πολλοί φορολογούμενοι προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις. Αναλυτικά, οι υποχρεώσεις προς την εφορία:
1. Έκτη δόση του φόρου εισοδήματος, τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ Νοεμβρίου
Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 θα πρέπει να εξοφληθούν η έκτη δόση του φόρου εισοδήματος από τους φορολογούμενους, η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ο ΦΠΑ του μηνός Νοεμβρίου από όλες τις επιχειρήσεις ακόμα και από αυτές που έκλεισαν με κρατική εντολή τον προηγούμενο μήνα λόγω της επιβολής του δεύτερου lockdown στη χώρα μας.
Επίσης μέχρι τέλος του μήνα μπορούν να επανενταχθούν στις παλιές ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων οι οφειλέτες που πλήττονται από την κρίση του COVID και έχασαν τις ρυθμίσεις τους το διάστημα Μαρτίου – Νοεμβρίου.
2. Έβδομη δόση του φόρου εισοδήματος και πέμπτη δόση του ΕΝΦΙΑ
Έως τις 29 Ιανουαρίου 2021 θα πρέπει να εξοφληθούν η έβδομη δόση του φόρου εισοδήματος από τους φορολογούμενους αλλά και η πέμπτη δόση του ΕΝΦΙΑ από τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
3. Όγδοη δόση του φόρου εισοδήματος, έκτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ Ιανουαρίου και τα τέλη κυκλοφορίας
Έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021 θα πρέπει να πληρωθούν η όγδοη δόση του φόρου εισοδήματος από τους φορολογούμενους , η έκτη δόση του ΕΝΦΙΑ από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ο ΦΠΑ μηνός Ιανουαρίου από τις επιχειρήσεις και τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 από τους ιδιοκτήτες των ΙΧ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.