Quantcast
Εξοικονομώ για επιχειρήσεις: Πότε θα "τρέξει" το πρόγραμμα και ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Εξοικονομώ για επιχειρήσεις: Πότε θα “τρέξει” το πρόγραμμα και ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Το Σεπτέμβριο αναμένεται να “τρέξει'” το πρόγραμμα ” Εξοικονομώ” αποκλειστικά για τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία” .
Το πρόγραμμα αυτό θα έχει συνολικό προϋπολογισμό 450.000.000 ευρώ και θα τρέξει με διακριτές διαδικασίες για τις πολύ μικρές, τις μικρομεσαίες και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Επίσης επισημαίνεται ότι ότι το “Εξοικονομώ” θα καλύπτει ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων, ενεργειακή αναβάθμιση παραγωγικών διαδικασιών, συστήματα ανάκτησης θερμότητας στο πλαίσιο παραγωγικών διαδικασιών, εγκατάσταση “έξυπνων “ενεργειακών συστημάτων, ηλεκτρονικά οχήματα οχήματα διανομής. Οι παρεμβάσεις θα πρέπει να διασφαλίζουν τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου τουλάχιστον κατά 30% σε σύγκριση με την υφιστάμενη κατάσταση τους.

Η δήλωση της Σδούκου
Στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ” για επιχειρήσεις του εθνικού σχεδίου «Ελλάδα 2.0» αναφέρθηκε πρόσφατα και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου στο πλαίσιο ημερίδας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του υπουργείου Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε για την επόμενη ημέρα του ελληνικού ξενοδοχείου. Όπως είπε για το πρόγραμμα αυτό, θα κατευθυνθούν 450 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και πρόσθεσε ότι : «Φυσικά επιλέξιμες είναι και όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες. Με την εν λόγω δράση αναμένεται να αναβαθμισθούν ενεργειακά περισσότερες από 9.000 επιχειρήσεις, διασφαλίζοντας τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου τουλάχιστον κατά 30%». Και εξήγησε ότι η δράση αυτή θα περιλαμβάνει δύο υποπρογράμματα: Το πρώτο θα αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας για μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα και το δεύτερο θα αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού σε πολύ μικρές επιχειρήσεις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.