Quantcast
ΕΝΦΙΑ: Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα πληρώσουν τον φόρο - enikonomia.gr
share

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα πληρώσουν τον φόρο

δημοσιεύτηκε:

Από την υποχρέωση καταβολής του ΕΝΦΙΑ απαλλάσσονται πλήρως φέτος οι εξής κατηγορίες ιδιοκτητών ακινήτων. Αναλυτικά δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ:
1. Οι οικογένειες τρίτεκνες, πολύτεκνες, ή με άτομα με αναπηρία (80%) υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:
α) Έχουν Συνολικό ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12.000 ευρώ (αυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ σύζυγο/ παιδί)
β) Σύνολο κτισμάτων: έως 150 τμ
2. Οι πυρόπληκτοι
Από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ απαλλάσσονται πλήρως και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται από τις πυρκαγιές, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών. Όπως επισημαίνεται τα κτίσματα μετά του αναλογούντος σε αυτά οικοπέδου, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που θα κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πυρκαγιάς και έχουν αποδεδειγμένα ολοσχερώς καταστραφεί ή υποστεί λειτουργικές ζημιές που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα, δύναται να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ του έτους εντός του οποίου επήλθε η καταστροφή, με την προϋπόθεση ότι κατά τον χρόνο αυτόν η κυριότητα ή το εμπράγματο δικαίωμα στο ακίνητο ανήκει στον υπόχρεο σε φόρο του έτους αυτού. Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Οικονομικών συνεργάζεται στενά με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τη διευκόλυνση και επιτάχυνση της σχετικής διαδικασίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.