Quantcast
Φορολογικές υποχρεώσεις: Τελευταία ημέρα για την τακτοποίησή τους - Τι πρέπει να πληρωθεί σήμερα - enikonomia.gr
share

Φορολογικές υποχρεώσεις: Τελευταία ημέρα για την τακτοποίησή τους – Τι πρέπει να πληρωθεί σήμερα

δημοσιεύτηκε:

Μια σειρά από υποχρεώσεις θα πρέπει να τακτοποιήσουν έως σήμερα, Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου οι φορολογούμενοι. Αναλυτικά:

-δ’ δόση του φόρου εισοδήματος

-Έως σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου και 1 λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά η δ’ δόση του φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2020 προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με προσαυξήσεις.
Όσον αφορά στον φόρο εισοδήματος επισημαίνεται ότι εφόσον καταβληθεί κανονικά η δ’ δόση, ο υπόχρεος θα έχει να εξοφλήσει ακόμη 4 μηνιαίες δόσεις για να «κλείσει» με την συγκεκριμένη υποχρέωση, οι οποίες θα πληρώνονται κάθε τέλος του μήνα μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022.

-β’ δόση του ΕΝΦΙΑ

Έως σήμερα Παρασκευή θα πρέπει να καταβληθεί και η β’ δόση του ΕΝΦΙΑ, η οποία θα εξοφληθεί μαζί με εκείνη του Σεπτεμβρίου, δηλαδή την α’ δόση του φόρου, εφόσον βέβαια δεν είχε αξιοποιηθεί η προηγούμενη προθεσμία πληρωμής.

υθμίσεις 100 ή 120 δόσεων

Σήμερα, Παρασκευή λήγει και η προθεσμία για την καταβολή τριών δόσεων «χαμένων» ρυθμίσεων των 100 ή 120 δόσεων για όσους επιθυμούν να επανενεργοποιήσουν το σχήμα της ρύθμισης από το οποίο έμειναν εκτός.

Επισημαίνεται ότι οι φορολογούμενοι μπορούν να «επιστρέψουν» σε ρυθμίσεις 100 ή 120 δόσεων τις οποίες έχασαν στο παρελθόν, με την προϋπόθεση ότι θα εξοφλήσουν τις 3 δόσεις (Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου) μαζεμένες για την επανεργοποίηση.
Για να επανέλθει κάποιος σε ρύθμιση που έχασε θα πρέπει όχι μόνον να καταβάλλει 3 ολόκληρες δόσεις της ρύθμισης, αλλά και να ανήκει στην κατηγορία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που έπληξε οικονομικά η πανδημία και προσέφυγαν στα μέτρα στήριξης της Πολιτείας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.