Quantcast
Σταϊκούρας για επιστρεπτέες: Υπάρχει πιθανότητα να δώσουμε παράταση για το 15% - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας για επιστρεπτέες: Υπάρχει πιθανότητα να δώσουμε παράταση για το 15%

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην αξιοποίηση της έκπτωσης του 15% για την εφάπαξ επιστροφή του επιστρεπτέου ποσού άφησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικουρας αναφερόμενος στο θέμα των επιστρεπτέων προκαταβολών.

Όπως είπε ο υπουργός σχετικά με το θέμα των επιστρεπτέων προκαταβολών στο OPEN “υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο να δώσουμε άλλη μια παράταση στην αξιοποίηση του 15% . Δηλαδή να μπούμε και λίγο στο 2022 ώστε ο πολίτης που ε΄χει τη δυνατότητα να έχει επιπλέον έκπτωση 15% , να μην την εξαντλήσει στο τέλος του έτους, αλλά να καλύψει και ένα μικρό χρονικό διάστημα του 2022 .Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε .Σε κάθε περίπτωση διευκολύνουμε την κοινωνία”.

Εν συνεχεία εξήγησε γιατί εξετάζεται να δοθεί η παράταση αυτή. Όπως είπε αυτό εξετάζεται ” επειδή πρέπει να δούμε και να ταυτοποιήσουμε ποια είναι η οφειλή του κάθε πολίτη ” και υπενθύμισε σχετικά με το θέμα των επιστρεπτέων ότι ” ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας θα πληρώσει λιγότερο από το 50% των συνολικών οφελών και μόνο ένα μικρό ποσοστό θα πληρώσει το 50%”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.