Quantcast
Αλεξιάδης: Πιο δίκαιος ο ΕΝΦΙΑ το 2016, ΑΦΜ και στα νεογέννητα - enikonomia.gr
share

Αλεξιάδης: Πιο δίκαιος ο ΕΝΦΙΑ το 2016, ΑΦΜ και στα νεογέννητα

δημοσιεύτηκε:

Τη διαβεβαίωση ότι το 2016 ο ΕΝΦΙΑ θα είναι πιο δίκαιος και πιο αναλογικός έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

«Ο ΕΝΦΙΑ για το 2015 δυστυχώς θα είναι περίπου όπως ήταν για το 2014. Δεν μπορέσαμε μέσα από τη διαπραγμάτευση να πάμε σε ένα πιο δίκαιο και αναλογικό ΕΝΦΙΑ. Βεβαίως έχουν ξεκινήσει από τώρα οι σχεδιασμοί για το 2016, ο ΕΝΦΙΑ θα είναι στο ίδιο επίπεδο από άποψη εσόδων, θα είναι όμως στο εσωτερικό του φόρου με άλλο περιεχόμενο πιο δίκαιος και πιο αναλογικός» είπε στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι υπάρχει δέσμευση για συγκεκριμένη ολοκλήρωσή του περιουσιολογίου εντός του 2015 και  του κτηματολογίου μέσα στο 2016.

Ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε ότι θα χρησιμοποιηθεί το πλαστικό χρήμα στον έπακρο βαθμό τόσο για να σταματήσει η αστειότητα, όπως είπε, με τις αποδείξεις, που ο κόσμος μαζεύει χαρτάκια, όσο και για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι εξετάζεται να λαμβάνουν ΑΦΜ και τα παιδιά που γεννιούνται με την εγγραφή τους στο ληξιαρχείο.

 

Δείτε το σχετικό video:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.