Quantcast
 «Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Σε ποιες περιπτώσεις θα υπάρξει λίστα επιλαχόντων για την επιδότηση - enikonomia.gr
share

 «Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Σε ποιες περιπτώσεις θα υπάρξει λίστα επιλαχόντων για την επιδότηση

δημοσιεύτηκε:

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα του προγράμματος «Αλλάζω Θερμοσίφωνα» στο πλαίσιο του οποίου οι δικαιούχοι θα λάβουν επιδότηση έως 904 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρξει λίστα επιλαχόντων που θα λάβουν χρηματοδότηση είτε σε περίπτωση που κάποιοι από τους αρχικούς δικαιούχους δεν αξιοποιήσουν τελικά την επιδότηση είτε σε περίπτωση εξεύρεσης πρόσθετων κονδυλίων.

Οι δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι του προγράμματος θα πρέπει να έχουν μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας έως και 30.000 ευρώ, να αποσύρουν τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα (τουλάχιστον 40 λίτρων) αλλά και να τοποθετήσουν τον ηλιακό θερμοσίφωνα σε κατοικία και όχι σε επαγγελματική στέγη.

Πάντως το ποσό της επιδότησης που θα λάβουν οι δικαιούχοι διαμορφώνεται ανάλογα με το εισόδημά τους. Αναλυτικά:

  • Επιδότηση 60% (δηλαδή από 612 ευρώ – 904 ευρώ) θα πάρουν όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 5.000 ευρώ ανά μέλος οικογένειας
  • Επιδότηση 55% (δηλαδή από 561 ευρώ – 829ευρώ) θα δοθεί σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα από 5.001 ευρώ – 10.000 ευρώ ανά μέλος οικογένειας.
  • Επιδότηση 50% (δηλαδή 510 ευρώ – 754 ευρώ) θα πάρουν όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα 10.001 ευρώ ανά μέλος οικογένειας
  • Στο ανώτατο ποσό επιχορήγησης για τους δικαιούχους συμπεριλαμβάνεται και το κόστος εγκατάστασης

Για να δοθεί η επιδότηση για την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα είναι υποχρεωτική η απόσυρση των παλαιών θερμοσιφώνων οι οποίοι πρέπει να είναι λειτουργικοί.

Τα SMS 

Υπενθυμίζεται πως η  πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr  του προγράμματος για τις αιτήσεις έκλεισε την Τρίτη 20 Ιουνίου. Σημειώνεται πως μετά την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ένσταση μέσω σε διάστημα 7 ημερών.

Μετά εκδικάζονται οι ενστάσεις και αναρτώνται οι πίνακες με τα οριστικά αποτελέσματα. Έπειτα οι δικαιούχοι θα  λάβουν τις επιταγές τους του προγράμματος στο email τους .Μάλιστα  οι τελικοί δικαιούχοι αναμένεται να  αρχίσουν να λαμβάνουν προς στα τέλη Ιουνίου τα SMS.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.