Quantcast
«Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή»: Τι αλλάζει με την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών - enikonomia.gr
share

«Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή»: Τι αλλάζει με την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

δημοσιεύτηκε:

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η νέα τροποποιημένη απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή» στο πλαίσιο του οποίου χορηγούνται επιδοτήσεις για ηλεκτρικές συσκευές  (κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες).

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενους στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και 30 ημέρες από την λήξη της καταληκτικής προθεσμίας αγορών με χρήση επιταγών.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές.

Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του Προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης. Για κάθε αγορά νέας συσκευής με επιδότηση, δημιουργείται παράλληλα η υποχρέωση παράδοσης μίας παλιάς προς ανακύκλωση που ανήκει στην ίδια κατηγορία.

Ακολουθεί η απόφαση του ΥΠΕΝ

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τροποποιείται,  «(4η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΕΣΠΑΕΝ/61929/864/15.06.2022 (Β’ 3099) απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Προκήρυξη του προγράμματος “Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή” που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020», ως κατωτέρω:

Η 3η παράγραφος της υποενότητας «Περίοδος αγορών – καταληκτική προθεσμία αγορών» της ενότητας 8 του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος αντικαθίσταται ως εξής:

«Σε κάθε περίπτωση, οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενους στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και 30 ημέρες από την λήξη της καταληκτικής προθεσμίας αγορών με χρήση επιταγών.»

Κατά τα λοιπά ισχύει η υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΕΣΠΑΕΝ/61929/864/15.06.2022 (Β’ 3099) απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Προκήρυξη του προγράμματος “Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή” που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020».

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.