Quantcast
Ανακυκλώνω- Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Τι εξετάζεται για την εξαργύρωση των voucher - enikonomia.gr
share

Ανακυκλώνω- Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Τι εξετάζεται για την εξαργύρωση των voucher

δημοσιεύτηκε:

Δεν αποκλείεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να δώσει παράταση στην προθεσμία για την εξαργύρωση των voucher του προγράμματος «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Θερμοσίφωνα» και αυτό επειδή ένα νοικοκυριό δεν θα δρομολογούσε εύκολα εντός Αυγούστου την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα σύγχρονης τεχνολογίας. Aυτό αφορά σε 85.167 δικαιούχους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αλλάζω Θερμοσίφωνα».

Πάντως τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν πως  έχουν παραδοθεί προς ανακύκλωση σε προμηθευτές 7.659 παλιοί ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες και από αυτές  τις συσκευές, για 3.910 έχει επιβεβαιωθεί ότι κατέληξαν στον φορέα ανακύκλωσης, ενώ επιπλέον 513 έχουν παραδοθεί από προμηθευτές στον φορέα. Υπενθυμίζεται δε πως σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα η προθεσμία αυτή λήγει στις 4 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται δε πως για να λάβει ο πολίτης την επιδότηση για την αγορά του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα θα πρέπει πρώτα να αποσυρθεί ο παλαιός  που είναι για ανακύκλωση και που αντικαθίστανται και ο οποίος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 40 λίτρα.  Διευκρινίζεται δε πως δεν είναι δυνατή η επιδότηση νέου ηλιακού θερμοσίφωνα χωρίς την παράλληλη παράδοση του παλαιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα.

Το πρόγραμμα αυτό δίνει και επιδότηση για την δαπάνη  αναφορικά με την εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών αντικατάστασης του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με το νέο ηλιακό (π.χ. κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα ή απεγκατάστασης του παλαιού θερμοσίφωνα, αναλώσιμα & εξαρτήματα κλπ.) Αλλά θα πρέπει να γίνει και  παράδοση του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα στον έμπορο λιανικής από τον οποίο γίνεται η προμήθεια του νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα.

«Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τα vouchers

Το allazothermosifona.gov.gr εξέδωσε πρόσφατα έναν χρήσιμο οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις για τα voucher του προγράμματος.

1.Τι θα συμβεί εάν χάσω ή ξεχάσω τον κωδικό της επιταγής μου

  • Ο κωδικός της επιταγής θα αποσταλεί με SMS στο κινητό που είχατε δηλώσει και επιβεβαιώσει όταν υποβάλλατε την αίτηση στο Πρόγραμμα. Προσπαθήστε να μη διαγράψετε το συγκεκριμένο SMS ή καταγράψτε κάπου τον κωδικό όταν τον λάβετε.
  • Επίσης, ο κωδικός βρίσκεται αποθηκευμένος και στον ηλεκτρονικό σας λογαριασμό, στο σημείο δηλαδή που υποβάλλατε την αίτηση χρηματοδότησης, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων.

2.Μπορώ να μεταβιβάσω την επιταγή μου σε κάποιον άλλον εάν δεν τη χρησιμοποιήσω 

  • Σε καμία περίπτωση. Οι επιταγές είναι προσωπικές και αφορούν την αίτηση που υποβλήθηκε και εγκρίθηκε (δικαίωμα συμμετοχής, εισοδηματικά κριτήρια, διεύθυνση κατοικίας εγκατάστασης κλπ.).

3. Τι θα συμβεί εάν κάποιος άλλος μάθει τους κωδικούς των επιταγών μου; θα μπορούσε να τους χρησιμοποιήσει; Εγώ θα πρέπει να προσκομίσω κάποια ταυτότητα για έλεγχο τη στιγμή που προβαίνω σε αγορά;

  • Η γνώση των κωδικών των επιταγών από μόνη της δεν επιτρέπει σε κάποιον τρίτο να τις χρησιμοποιήσει. Τη στιγμή της αγοράς θα πρέπει να δηλωθεί και κωδικός μίας χρήσης (ΟTP) που έχει ισχύ λίγων λεπτών και αποστέλλεται στο προσωπικό σας κινητό, το οποίο με τη σειρά του έχει επιβεβαιωθεί κατά την υποβολή της αίτησης.
  • Με άλλα λόγια, απαιτείται διπλή επιβεβαίωση και το άτομο που κάνει την αγορά θα πρέπει να γνωρίζει τα προσωπικά του στοιχεία (ΑΦΜ, κωδικούς), καθώς και να έχει εύκαιρο το προσωπικό του κινητό τηλέφωνο.
  • Δε θα απαιτηθεί κάποιο δικαιολογητικό ταυτότητας (οι αγορές γίνονται και μέσω διαδικτύου).

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.