Quantcast
Ανταγωνιστικές χρεώσεις ρεύματος των παροχών για τον μήνα Απρίλιο: Τι εξετάζει η ΡΑΑΕΥ - enikonomia.gr
share

Ανταγωνιστικές χρεώσεις ρεύματος των παροχών για τον μήνα Απρίλιο: Τι εξετάζει η ΡΑΑΕΥ

δημοσιεύτηκε:

Γιατί οι ανταγωνιστικές χρεώσεις ρεύματος των παροχών για τον μήνα Απρίλιο ήταν υψηλότερες από τις αναμενόμενες παρόλο που οι τιμές χονδρικής είναι σε πτωτική τροχιά ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη παραχώρησε σήμερα  στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ”ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ” ο αντιπρόεδρος του κλάδου Ενέργειας της ΡΑΑΕΥ Δημήτρης Φουρλάρης.

Ισχύει αυτό είπε ο κ. Φουρλάρης και πρόσθεσε πως  «επιστρέφοντας από τα έκτακτα μέτρα ενέργειας στην κανονικότητα από την  1/1/2024 όντως οι τιμές χονδρεμπορικής πήραν την κατιούσα .. από 102 ευρώ τον Γενάρη  πέσαμε στα 97  ευρώ, στα 72 ευρώ και στα 67 ευρώ την μεγαβατώρα.

Οι πάροχοι – θα το εξετάσουμε –αυτό το θέμα λένε ότι υπάρχει κάποιος συντελεστής κανονικοποίησης που είναι αρκετά υψηλός, που σημαίνει έχουν μεγάλες απώλειες, μη τεχνικές απώλειες του δικτύου διανομής, που σημαίνει ρευματοκλοπές,  και δεν μπορούν να τις επωμίζονται και κατά συνέπεια θεωρούν ότι πιθανά δεν μπορούν να συμπιέσουν περισσότερο τις τιμές τους. Αυτό η Ρυθμιστική Αρχή θα το ελέγξει  κατά πόσο ισχύει» σημείωσε.

Και ρωτήθηκε εάν αυτό συμβαίνει μόνο εξαιτίας των ρευματοκλοπών. «Πιθανόν να γίνεται μόνο αυτό .Δεν δεν βλέπω άλλο λόγο  εγώ να μην συμπιεστούν οι τιμές της λιανικής έτι περαιτέρω » απάντησε και πρόσθεσε «έχει πέσει σίγουρα η χονδρεμπορική αγορά ενέργειας .Είναι σαφές αυτό. Αυτό εξαρτάται από τις διεθνείς τιμές φυσικού αερίου που διαμορφώνονται στο ΤΤF της Ολλανδίας. Οι τιμές λιανικής πέσανε. Αυτό το μήνα θεωρούν οι πάροχοι ότι δεν μπορούν να τις συμπιέσουν ακόμη περισσότερο. Περιμένουμε να τις δούμε σήμερα αναλυτικά για να βγάλουμε και εμείς τα συμπεράσματα μας. Προφανώς θα γίνει έλεγχος.  Aλλά σας λέω η αγορά είναι απελευθερωμένη. Αν κάποιοι πάροχοι ενδιαφέρονται να αυξήσουν τη μερίδα των καταναλωτών που έχουν στην αγορά, οφείλουν να συμπιέσουν κι άλλο τις τιμές τους. Ανά πάσα ώρα και στιγμή ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει από κάποιον πάροχο και να πάει σε άλλον».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.