Quantcast
Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Αυτές είναι οι νέες ρυθμίσεις - Όλα όσα είπε ο κ. Χατζηδάκης - enikonomia.gr
share

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Αυτές είναι οι νέες ρυθμίσεις – Όλα όσα είπε ο κ. Χατζηδάκης

δημοσιεύτηκε:

Νέες ρυθμίσεις θα συμπεριληφθούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το φθινόπωρο στη Βουλή, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο  υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Αναλυτικά, αυτές  θα είναι οι εξής:

  • Η αύξηση από 12 σε 24 των δόσεων της πάγιας ρύθμισης για τις οφειλές προς τον ΕΦΚΑ.
  • Η παραγραφή χρεών προς τον ασφαλιστικό φορέα στη 10ετία αντί για 20ετία που ισχύει σήμερα.
  • Η κατάργηση της παρακράτησης 1% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας. Όπως είπε ο υπουργός, εξετάζεται από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών η κατάργηση της παρακράτησης 1% που επιβάλλεται σήμερα στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας.

Τι ίσχυε έως τώρα για τις δόσεις της  πάγιας ρύθμισης

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα οι οφειλέτες του e-ΕΦΚΑ μπορούσαν  να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές σε έως 12 δόσεις, ωστόσο με τη νέα ρύθμιση  αυτές θα διπλασιαστούν σε 24.  Θα εφαρμοστεί  δηλαδή εδώ το ίδιο καθεστώς που ισχύει για τις οφειλές στην Εφορία. Η ρύθμιση είναι έντοκη και το επιτόκιο κυμαίνεται από 4,95% αν οι δόσεις δεν υπερβαίνουν τις 12 και φτάνει ακόμη και στο 5,95% αν οι δόσεις φτάνουν έως τις 24.  Αυτό ισχύει όμως για τους οφειλέτες  που εξοφλούν το χρέος σε όσο το δυνατόν μικρότερο αριθμό δόσεων.

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.