Quantcast
Μπόνους σε επιχειρήσεις για προσλήψεις ανέργων άνω των 50 ετών - enikonomia.gr
share

Μπόνους σε επιχειρήσεις για προσλήψεις ανέργων άνω των 50 ετών

δημοσιεύτηκε:

Ευκαιρία προσωρινής εργασίας σε 15.000 άνεργους, άνω των 50 ετών, δίνει το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με στόχο την απασχόληση ανέργων του ΟΑΕΔ, το οποίο ξεκινάει εντός του Φεβρουαρίου.

Το πρώτο σκέλος του προγράμματος αφορά επιχορήγηση επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 5.000 ανέργων που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας για περισσότερους από έξι μήνες, ηλικίας άνω των 50 ετών. Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., Κοι.Σ.Π.Ε. και γενικά εργοδότες που απασχολούν προσωπικό άνω των 20 ατόμων με πλήρη απασχόληση.
Το δεύτερο σκέλος του προγράμματος αφορά επιχειρήσεις με προσωπικό έως 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης σε αυτό το σκέλος είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης.
Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι ηλικίας άνω των 50 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα άνω των 3 μηνών.
Το ποσό της επιχορήγησης ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ μηνιαίως, ενώ η διάρκεια επιχορήγησης είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 9 μήνες.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ από τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και διαθέτουν κωδικό πρόσβασης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.