Quantcast
Χατζηδάκης: Πώς θα δοθούν οι αυξήσεις στις συντάξεις—Όλα όσα θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ για τους συνταξιούχους - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Πώς θα δοθούν οι αυξήσεις στις συντάξεις—Όλα όσα θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ για τους συνταξιούχους

δημοσιεύτηκε:

Μόνιμες αυξήσεις από το 2023 θα ακούσουν απόψε στη ΔΕΘ οι συνταξιούχοι, σύμφωνα με τον  υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.  

Όπως είπε σήμερα  ο κ. Χατζηδάκης στο MEGA, «οι συνταξιούχοι πρόκειται να ακούσουν απόψε πολύ σημαντικά πράγματα και πολύ πιο μόνιμης ισχύος. Δηλαδή όλα αυτά για τα αναδρομικά  είναι μια και έξω. Τελείωσαν τα αναδρομικά, τελείωσε και όλη αυτή η ιστορία. Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μόνιμες αυξήσεις από 1/1/2023 που θα είναι σημαντικές και μάλιστα θα είναι τριπλές αυξήσεις».

«Έχουμε αυξήσεις οι οποίες θα δοθούν βάσει της ήδη υφισταμένης πρώτης εκλογής της ΝΔ νομοθεσίας. Και για αυτόν τον λόγο θα ξεπαγώσουν όλες οι συντάξεις από 1/1/23  με μια αύξηση που προσδιορίζεται από ένα μαθηματικό τύπο: Θα είναι η αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος- η ανάπτυξη δηλαδή φαίνεται να είναι σημαντική, συν η αύξηση του τιμαρίθμου. Όλο αυτό το άθροισμα διαιρείται δια δύο. Και αυτό είναι το αποτέλεσμα της αύξησης. Δεν μπορώ να αναφερθώ σε συγκεκριμένους αριθμούς» τόνισε.

«Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα  ότι η μεγάλη πλειονότητα των συνταξιούχων θα δει πραγματικές και σημαντικές αυξήσεις στις τσέπες της. Ενώ όσοι έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά  θα δουν αυτή να ροκανίζεται  έτσι ώστε να είναι σε ευμενή θέση τον επόμενο γύρο των αυξήσεων» πρόσθεσε.

Ποιοι θα έχουν μια… επιπλέον σύνταξη

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε ποιοι ασφαλισμένοι θα έχουν μια επιπλέον σύνταξη. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ότι καταργείται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους και πρόσθεσε πως αυτό θα αφορά σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 12 χιλιάδες ευρώ.

«Έχουμε συνεννοηθεί με το υπουργείο Οικονομικών εδώ ότι θα υπάρχει όφελος για κάποιους μικρότερο 100 ευρώ, 200 ευρώ  -και για κάποιους άλλους το όφελος θα φτάσει τα 300 ευρώ, τα 400 ευρώ, τα 600 ευρώ τον χρόνο,  το οποίο για κάποιον  είναι ουσιαστικά μια επιπλέον μικρή σύνταξη».

Για την τέταρτη δόση του επανυπολογισμού  των συντάξεων

Τέλος μίλησε και για την λεγόμενη τέταρτη δόση του επανυπολογισμού  των συντάξεων. Όπως είπε αυξήσεις  θα δοθούν και στους συνταξιούχους λόγω της λεγόμενης τέταρτης δόσης του επανυπολογισμού  των συντάξεων βάσει του νόμου  Βρούτση. Αυτό αφορά όσους  έχουν ασφαλιστικό βίο πάνω από  30 χρόνια, πρόσθεσε. Κάποιοι συνταξιούχοι μπορεί να δουν στις τσέπες τους ακόμη και 3 ειδών αυξήσεων.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.