Quantcast
Δείτε online πόσα ένσημα έχετε - enikonomia.gr
share

Δείτε online πόσα ένσημα έχετε

δημοσιεύτηκε:

Της Αργυρώς Μαυρούλη

Ατομικό ηλεκτρονικό ασφαλιστικό βιογραφικό, απέκτησαν οι περίπου 5,35 εκατ. ασφαλισμένοι.

Το σύστημα, το οποίο παρουσιάστηκε αρχές της εβδομάδας από τον υπουργό Εργασίας Γιάννης Βρούτσης καλύπτει αρχικά τα τελευταία 21 ασφαλιστικά χρόνια.

Εντός του 2015 εκτιμάται ότι θα έχει ψηφιοποιηθεί και θα ενταχθεί το σύνολο των ωρών ασφάλισης όλων των ασφαλισμένων. Δηλαδή 147 δισεκατομμύρια ασφαλιστικές ώρες.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας, είναι η άμεση πρόσβαση των ασφαλισμένων στα ατομικά στοιχεία τους, ώστε να παρακολουθούν την καταγραφή των ενσήμων τους, να περιοριστεί δραστικά ο απαιτούμενος χρόνος έκδοσης της σύνταξης που σήμερα φθάνει ακόμα και τα 4 χρονια, να έχουν πρόσβαση σε παροχές από τα ασφαλιστικά Ταμεία και να αντιμετωπιστεί η εισφοροδιαφυγή.
Πρόκειται για το σύστημα με την κωδική ονομασία “ΑΤΛΑΣ”, μέσω του οποίου ήδη από τον Ιούνιο καταργήθηκε η υποχρέωση θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας και επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας πραγματοποιείται πλέον, ηλεκτρονικά.

Ο «ψηφιακός λογαριασμός ασφάλισης» θα είναι μοναδικός για κάθε ασφαλισμένο με προσωπικό κωδικό, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία εθνικού μητρώου εργοδοτών, προκειμένου να χορηγείται ηλεκτρονικά, η ασφαλιστική ενημερότητα.

Αν θέλετε να δείτε πόσα ένσημα έχετε πατήστε εδώ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.