Quantcast
Dentist Pass: Πόσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί σε 15 ημέρες - enikonomia.gr
share

Dentist Pass: Πόσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί σε 15 ημέρες

δημοσιεύτηκε:

Περισσότερες από 71.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα Dentist Pass, έχουν ήδη εγκριθεί, επί συνόλου άνω των 85.000 που έχουν υποβληθεί, ενώ από χθες, 6 Ιουνίου οι αιτήσεις γίνονται και στα ΚΕΠ.

Για την ακρίβεια έχουν ήδη εγκριθεί 71.057 αιτήσεις μέχρι σήμερα, δηλαδή μέσα σε 15 ημέρες από την ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα (24 Μαΐου). Η δράση έχει στόχο την προώθηση και την ενίσχυση της προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας. Αφορά περισσότερα από 660.000 παιδιά, που έχουν γεννηθεί κατά τα ημερολογιακά έτη 2011 έως και 2016 και μένουν νόμιμα στην ελληνική επικράτεια. Για να εγκριθεί η συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα πρέπει να έχουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ή Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το έργο είναι του Υπουργείου Υγείας. Υλοποιείται από την ΚτΠ στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε.. Ο προϋπολογισμός του φτάνει τα 30 εκατ. ευρώ.

Πώς θα εισπράξουν οι γονείς το επίδομα

Μετά την αίτηση, οι δικαιούχοι θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που θα εκδοθεί ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό.  Κάθε οικογένεια μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα παιδιά – μέλη της οικογένειας.
Την χρεωστική κάρτα θα λάβει για λογαριασμό του παιδιού, ενήλικο φυσικό πρόσωπο το οποίο ασκεί γονική μέριμνα ή επιμέλεια ή επιτροπεία. Η κάρτα αυτή θα έχει ισχύ 6 μηνών από τη στιγμή ενεργοποίησής της.

Σε αυτό το νέο δίκτυο παροχής υπηρεσιών δυνατότητα συμμετοχής έχουν όσοι οδοντίατροι το επιθυμούν υπό την προϋπόθεση όμως να διαθέτουν POS καταχωρημένο. Κατά την επίσκεψη θα χρεώνεται η κάρτα του ασθενούς και ο οδοντίατρος θα εισπράττει άμεσα τα χρήματα για την επίσκεψη χωρίς υποβολές ή άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.