Quantcast
Διόδια: Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές - Έρχονται σταδιακά οι χιλιομετρικές χρεώσεις - enikonomia.gr
share

Διόδια: Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές – Έρχονται σταδιακά οι χιλιομετρικές χρεώσεις

δημοσιεύτηκε:

Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές των διοδίων ξεκαθάρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action24.

Παράλληλα επεσήμανε, πως σταδιακά θα μπουν οι χιλιομετρικές χρεώσεις στα διόδια. Την ίδια στιγμή μίλησε και για τη λελογισμένη μείωση των διοδίων στην Αττική Οδό που θα εφαρμοστεί από το 2024. Δεν μπορεί να υπάρξει αναλογική χρέωση διότι πρόκειται για περιφερειακό δρόμο, σημείωσε και επεσήμανε πως δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα διόδια στις Εθνικές Οδούς.

Ηλεκτρονικά διόδια: Έρχονται ανακοινώσεις για τον διαγωνισμό

Προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το διαγωνισμό για τα ηλεκτρονικά διόδια. «Επειδή διαβάζω διάφορα περί αυξήσεων που έρχονται με τον πληθωρισμό, η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει αύξηση διοδίων» επεσήμανε ο υπουργός. «Όπως έχει γίνει παραδείγματος χάρη στην Πελοπόννησο, έτσι και στις υπόλοιπες παραχωρήσεις, θα πάμε σε μία διαδικασία όπου σιγά-σιγά θα δείτε να μπαίνουν χιλιομετρικές χρεώσεις. Αυτό είναι το δίκαιο. Αυτό συμβαίνει και στις άλλες χώρες της Ευρώπης», πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Για τα έργα του Μετρό

Επίσης ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στα λεγόμενα έργα Αττικής, τα οποία θα συμβάλλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του λεκανοπεδίου, και συγκεκριμένα στην επέκταση της Λεωφόρου Κύμης και την υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως, η οποία θα διασφαλίσει την πρόσβαση από και προς το Ελληνικό.

«Δεν ανακοινώνουμε τίποτα χωρίς χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση», υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Εν συνεχεία μίλησε και για τα έργα της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας. «Βλέπετε παντού εργοτάξια. Όπου πάτε στην Αθήνα, βλέπετε εργοτάξια» σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Σημείωσε ότι αν και στα Εξάρχεια υπήρξε μία αναστάτωση, η υπόθεση πήγε στο ΣτΕ και έχει λήξει. «Και εγώ προσωπικά επειδή μένω στο κέντρο της Αθήνας, σέβομαι απόλυτα τους πολίτες, που τους δημιουργεί αναστάτωση ένα εργοτάξιο», επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αναφερόμενος στην προσπάθεια τα εργοτάξια του Μετρό να είναι όσο πιο πράσινα και φιλικά προς την καθημερινότητα της πόλης.

Θα “πρασινίσει” ο στόλος των ταξί και των λεωφορείων

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η Κυβέρνηση δίνει κίνητρα ώστε να «πρασινίσει» ο στόλος των ταξί και των λεωφορείων. «Σε λίγους μήνες θα δείτε “πράσινα” λεωφορεία στους δρόμους», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι πρέπει και οι Δήμοι να χωροθετήσουν ταχύτατα χώρους φόρτισης ηλεκτρονικών ΙΧ, αλλά και να δοθούν κίνητρα, όπως δωρεάν στάθμευση.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.