Quantcast
e-ΕΦΚΑ: Εγχειρίδιο λειτουργίας για ταχεία έκδοση συντάξεων - enikonomia.gr
share

e-ΕΦΚΑ: Εγχειρίδιο λειτουργίας για ταχεία έκδοση συντάξεων

δημοσιεύτηκε:

Το αναλυτικό Εγχειρίδιο Λειτουργίας για ταχεία εκκαθάριση συνταξιοδοτικών αιτημάτων, παραδόθηκε σήμερα στη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, σε ειδική εκδήλωση στον «Πύργο Ελέγχου», παρουσία της Υπηρεσιακής Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πατρίνας Παπαρρηγοπούλου.

Το εγχειρίδιο  συμπυκνώνει την τεχνογνωσία, των σύγχρονων μεθόδων μάνατζμεντ και των νέων ψηφιακών εργαλείων που αναπτύχθηκαν από την Ομάδα Έργου για τις εκκρεμείς συντάξεις. Όπως τονίστηκε κατά την εκδήλωση, στόχος είναι με τον αποτελεσματικό συντονισμό των δράσεων που έχει δρομολογήσει η Ομάδα Έργου -και την αξιοποίηση του νέου μοντέλου ταχείας έκδοσης συντάξεων από όλο το έμψυχο δυναμικό του e-ΕΦΚΑ- να δημιουργηθεί μια σταθερή «γέφυρα», μέχρι την μετάβαση του Φορέα στη νέα εποχή, με την παράδοση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος και την πλήρη ψηφιοποίηση των αρχείων του e-ΕΦΚΑ.

Ο οδικός χάρτης  για την γρήγορη έκδοση των συ\τάξεων

Το Εγχειρίδιο Λειτουργίας περιγράφει τον «οδικό χάρτη» εργασιών και διαδικασιών που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από την Ομάδα Έργου, σε συνδυασμό με τη χρήση των σύγχρονων εργαλείων που αναπτύχθηκαν και τον τρόπο που αυτά συνδυάζονται για την επίτευξη του στόχου της εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων. Σκοπός του Εγχειριδίου είναι να αποτελέσει «πυξίδα» για την Ομάδα Συντονισμού Εκκαθάρισης Συνταξιοδοτικών Αιτημάτων του e-ΕΦΚΑ (που θα αναλάβει να συνεχίσει το έργο του project manager) και εν συνεχεία να χρησιμοποιηθεί σε ευρεία κλίμακα εντός του Φορέα.

Βασικό ζητούμενο είναι να διατηρηθούν και να συνεχιστούν οι βέλτιστες πρακτικές και η χρήση των σύγχρονων εργαλείων που οδήγησαν στη θεαματική αποκλιμάκωση των εκκρεμών συντάξεων και την ταχεία έκδοση των νέων συνταξιοδοτικών αποφάσεων, με την οικοδόμηση ενός υβριδικού μοντέλου που θα «οδηγήσει» με ασφάλεια τον e-ΕΦΚΑ τα επόμενα χρόνια. Άμεσες προτεραιότητες στην παρούσα φάση είναι η αξιοποίηση των νέων εργαλείων -και κυρίως των αυτοματοποιημένων διαδικασιών- για την επίλυση των εκκρεμοτήτων που έχουν απομείνει σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας να αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι.

Παράλληλα, αυξημένη έμφαση δίνεται στο θέμα της απονομής των διεθνών συντάξεων -που είναι υψηλής πολυπλοκότητας- αρχής γενομένης από τη συγκέντρωση όλων των αρμόδιων διευθύνσεων σε ενιαίο χώρο, με στόχο την αισθητή μείωση των διεθνών συνταξιοδοτικών εκκρεμοτήτων το επόμενο διάστημα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.