Quantcast
ΕΦΚΑ: Έρχονται "νέα ραβασάκια "- Ποιους αφορoύν - enikonomia.gr
share

ΕΦΚΑ: Έρχονται “νέα ραβασάκια “- Ποιους αφορoύν

δημοσιεύτηκε:

Στον  διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ αναμένεται να αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες τα ειδοποιητήρια για την καταβολή των επιπλέον ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών εργαζομένων με  «µπλοκάκια» για το 2021, καθώς θα γίνει εκκαθάριση για το διάστημα αυτό.

Σημειώνεται οι εισφορές αυτές θα πρέπει να εξοφληθούν συνολικά σε 6 ισόποσες μηνιαίες  δόσεις με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 και μετά οι πληρωμές να  γίνονται στο τέλος κάθε μήνα µε καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή της 6ης δόσης, την 31η Μαΐου 2023, όπως είχε ξεκαθαρίσει πρόσφατα με εγκύκλιο του ο ΕΦΚΑ. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως μετά την ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής, οι δόσεις καθίστανται ληξιπρόθεσμες και  οι υπόχρεοι θα επιβαρύνονται µε τις νόμιμες προσαυξήσεις.

Τι ισχύει εάν προκύψει πιστωτικό υπόλοιπο

Εάν προκύψει πιστωτικό υπόλοιπο για τους παραπάνω, τότε θα γίνει συμψηφισμός µε τυχόν τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές που θα πρέπει να καταβληθούν.

Αν πάλι υπάρχει πιστωτικό υπόλοιπο, τότε αυτό θα καταβληθεί στον τραπεζικό λογαριασµό του δικαιούχου. Στην περίπτωση αυτή, οι ασφαλισµένοι θα ενηµερωθούν για τη διαδικασία επιστροφής του µε:

  • Ανάρτηση προσωποποιηµένου µηνύµατος στον λογαριασµό τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (εισφορές µη µισθωτών E-ΕΦΚΑ → Μηνύµατα) και
  • Αποστολή µηνύµατος στη δ/ νση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) που έχουν δηλώσει στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για να λαµβάνουν ενηµερώσεις. (Ατοµικά στοιχεία-email ή εισφορές µη µισθωτών E-ΕΦΚΑ → Ατοµικά στοιχεία-email).

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.