Quantcast
Έκτακτο βοήθημα: Θα δοθεί τελικά στο τέλος του χρόνου; Τι είπε ο Θεοχάρης για τους χαμηλοσυνταξιούχους - enikonomia.gr
share

Έκτακτο βοήθημα: Θα δοθεί τελικά στο τέλος του χρόνου; Τι είπε ο Θεοχάρης για τους χαμηλοσυνταξιούχους

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν σκέφτεται το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να χορηγήσει έκτακτο βοήθημα στους πολίτες στο τέλος του χρόνου ρωτήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο MEGA ο αρμόδιος υφυπουργός, Χάρης Θεοχάρης.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει και τη πρώτη τετραετία, αλλά και την δεύτερη τετραετία ότι βλέπει τα πράγματα με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και είναι πάντοτε δίπλα στους πολίτες, ιδιαίτερα σε αυτούς οι οποίοι είναι στις πιο ευάλωτες οικονομικές καταστάσεις. Ανάλογα με το δημοσιονομικό αποτέλεσμα  που θα φέρει ο προϋπολογισμός στους τελευταίους μήνες που απομένουν, θα αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ που υπάρχει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους  ώστε να στηριχτεί ο κόσμος. Τι μορφή θα έχει αυτό το μέτρο, αυτά είναι θέματα που θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός», απάντησε ο κ. Θεοχάρης.

Αναφορικά με το ποσό και το εύρος της βοήθειας είπε πως «το ποσό θα αποφασιστεί ανάλογα με το πως εκτελείται ο προϋπολογισμός. Δηλαδή θα το αποφασίσουμε όλοι εμείς συλλογικά με το εάν τηρούμε τις υποχρεώσεις μας κλπ. Αυτό θα δημιουργήσει το περιθώριο».

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, βραχνά για τα νοικοκυριά, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε μεγάλες πολυεθνικές, βοηθούν στην αποκλιμάκωση των τιμών. «Θα τις ρίξει στον βαθμό που η ακρίβεια είναι προϊόν αισχροκέρδειας. Αν δουν και καταλάβουν ότι αυτού του είδους οι πρακτικές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, τότε ναι. Οι διαδικασίες δούλεψαν, δουλεύουν και να είστε σίγουροι ότι η βούληση υπάρχει», είπε.

Θα δοθεί κάποια ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους; Η απάντηση του  Θεοχάρη

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα δοθεί κάποια ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους. «Όλα αυτά αποφασίζονται τελικά από τον Πρωθυπουργό…. να μην έχετε καμία αμφιβολία», απάντησε ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε πως θα «είναι μια πολιτική απόφαση με κριτήρια και  με τις πραγματικές ανάγκες που έχουν οι συμπολίτες μας».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.