Quantcast
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Τρίμηνη αυτόματη ανανέωση για τους πληγέντες στην Θεσσαλία - enikonomia.gr
share

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Τρίμηνη αυτόματη ανανέωση για τους πληγέντες στην Θεσσαλία

δημοσιεύτηκε:

Τρίμηνη αυτόματη ανανέωση του  Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα γίνεται για συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών, όπως αυτό προκύπτει σχετική απόφαση του  υπουργείου  Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας που δημοσιεύθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου στο ΦΕΚ .

Όπως επισημαίνεται, «λόγω της ανάγκης αποτροπής του κινδύνου διακοπής λήψης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος από τους δικαιούχους του, εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν από τις καταστροφικές πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (κακοκαιρία Daniel), με την απόφαση 85154/28.09.2023 παρατείνεται για 3 μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» του άρθρου 235 του ν. 4389/2016 όπως ισχύει, στις περιπτώσεις που, λόγω λήξης της ισχύος τους, απαιτείται υποβολή νέας αίτησης τον μήνα Σεπτέμβριο 2023 και αντίστοιχα για 2 μήνες, στις περιπτώσεις που απαιτείται υποβολή νέας αίτησης τον μήνα Οκτώβριο 2023 για την επανένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα».

«Η παράταση χορηγείται εφόσον:

α) δεν υποβληθεί νέα αίτηση για τη συνέχιση της χορήγησης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος εντός του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου 2023,

β) οι δικαιούχοι, σύμφωνα με τις εγκριτικές αποφάσεις της παρ. 1, διαμένουν εντός των Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας » προστίθεται στην απόφαση.

Η εν λόγω απόφαση έχει τεθεί σε ισχύ από τις  28 Σεπτεμβρίου

 

Τα ποσά  

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής τα ποσά του ΕΕΕ  διαμορφώνονται μεταξύ  200 ευρώ και 400 ευρώ ανάλογα με την σύνθεση του νοικοκυριού

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.