Quantcast
Επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ: Διακόπηκε η χορήγηση του; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε - enikonomia.gr
share

Επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ: Διακόπηκε η χορήγηση του; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε

δημοσιεύτηκε:

Για το επίδομα ανεργίας μίλησε μεταξύ άλλων σήμερα ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1. Το επίδομα ανεργίας χορηγείται μέχρι το διάστημα των 12 μηνών στους πολίτες, τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτης.

Ξεκαθάρισε όμως πως δεν δίνεται παράταση του επιδόματος ανεργίας στον δικαιούχο όταν αυτό λήξει, αλλά μπορεί μετά να κάνει αίτηση για το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας που είναι 200 ευρώ. Επειδή όμως το επίδομα αυτό έχει τα εισοδηματικά κριτήρια του προηγούμενου φορολογικού έτους, δεν το παίρνουν πάρα πολλοί, σημείωσε και ανέφερε πως περίπου 1στους 5, ένας στους 4 το λαμβάνουν.

Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας: Πόσο διαρκεί η χορήγησή του 

Επίσης ρωτήθηκε για πόσο χρονικό διάστημα χορηγείται το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας στους δικαιούχους αφού λήξει το επίδομα ανεργίας. «Για επιπλέον 12 μήνες » απάντησε και πρόσθεσε πως « είναι πολύ μικρός ο αριθμός αυτών που το παίρνουν συγκριτικά με το επίδομα ανεργίας.  Μετά υπάρχουν ειδικά επιδόματα ανεργίας όπως των εποχικών. Τώρα αυτή τη στιγμή έχουν έρθει όλοι οι εποχικοί του τουρισμού και παίρνουν τρεις μήνες και 5 μέρες ».

 Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

Λίγα λόγια για το επίδομα ανεργίας

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα ανεργίας δεν χορηγείται στους πολίτες με  εισοδηματικά κριτήρια. Ισχύει δηλαδή ότι ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη.  Αυτό που αλλάζει στο επίδομα ανεργίας είναι πως μπορεί να διακοπεί, εάν προσφερθούν στον άνεργο τρεις κατάλληλες για τον ίδιο θέσεις εργασίας (με βάση το προφίλ του, τον τελευταίο μισθό του και τον τόπο κατοικίας του) και εκείνος αρνηθεί και τις τρεις προσφορές.

Δεν γίνεται επίσης κάποια αλλαγή στο επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας και βοήθημα για αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολούμενους που θα συνεχίζουν να χορηγούνται με τις προϋποθέσεις που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.