Quantcast
Επίδομα εργασίας: Γιατί χορηγείται μόνο σε ανέργους που βρίσκουν δουλειά πλήρους απασχόλησης και όχι μερικής - enikonomia.gr
share

Επίδομα εργασίας: Γιατί χορηγείται μόνο σε ανέργους που βρίσκουν δουλειά πλήρους απασχόλησης και όχι μερικής

δημοσιεύτηκε:

Νέες διευκρινίσεις για την καταβολή του επιδόματος εργασίας έδωσε ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1.

«Για πρώτη φορά υπάρχει επίδομα εργασίας. Είναι αποτέλεσμα του νομοσχεδίου “Δουλειάς ξανά”, το οποίο ψηφίστηκε πέρσι και ενεργοποιήθηκε στις αρχές του έτους. Τι κάνει το επίδομα εργασίας; Λέει ότι εάν είσαι επιδοτούμενους ανέργους και βρεις δουλειά, θα συνεχίσεις να παίρνεις το μισό επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα υπολειπόταν » τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτης και παρέθεσε ένα σχετικό παράδειγμα για το τρόπο που χορηγείται το επίδομα εργασίας στον πολίτη.

Εάν κάποιος είναι δικαιούχος του 12μηνου επιδόματος ανεργίας και τον πέμπτο μήνα πιάσει δουλειά για επιπλέον 7 μήνες, τότε θα πάρει το 50% του επιδόματος ανεργίας, τόνισε και επεσήμανε πως θα είναι ένα ποσό επιπλέον του μισθού που θα παίρνει ο πολίτης από την νέα δουλειά.

«Είναι κίνητρο και επιβράβευση για την ταχύτερη δυνατή επανένταξη στην αγορά εργασίας » σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως « η επιδότηση εργασίας που κάνουμε με το επίδομα εργασίας είναι ένα πάγιο αίτημα το οποίο έχει συζητηθεί πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι είναι και χαμηλοί οι μισθοί. Είναι μια επιπλέον επιβράβευση »

Επίδομα εργασίας: Γιατί δίνεται μόνο σε όσους ανέργους βρουν εργασία πλήρους απασχόλησης και όχι  σε μερικής

Επίσης εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο το επίδομα εργασίας θα δίνεται μόνο στον άνεργο που θα βρει θέσει εργασίας πλήρους απασχόλησης και όχι μερικής απασχόλησης. Υπήρχε ο κίνδυνος ο άνεργος που θα έβρισκε δουλειά μερικής απασχόλησης να μην λάμβανε όλα τα χρήματα του μισθού του από τον εργοδότη. Το επίδομα εργασίας θα ισχύσει μόνο για θέσεις πλήρους απασχόλησης, ξεκαθάρισε.

Μπορεί να υπάρξουν και αλλαγές 

«Εμείς υλοποιούμε αυτά τα μέτρα είναι με το ” Δουλειές Ξανά”, τα αξιολογούμε και προχωράμε. Θα δούμε πώς θα πάνε τα μέτρα. Θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχουν. Γιατί όλα εκ του αποτελέσματος θα κριθούν. Και από εκεί και πέρα με βάση την αξιολόγηση θα δούμε και τι αλλαγές μπορεί να χρειαστούν » σημείωσε. 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.