Quantcast
Επίδομα παιδιού: Ποιοι δεν θα το λάβουν από την 1η Ιουλίου - enikonomia.gr
share

Επίδομα παιδιού: Ποιοι δεν θα το λάβουν από την 1η Ιουλίου

δημοσιεύτηκε:

Θα διακόπτεται από την 1η Ιουλίου 2024 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2024 η χορήγηση του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ σε κάποιες περιπτώσεις δικαιούχων.

Αυτό θα αφορά στις περιπτώσεις στις οποίες δεν θα εκπληρώνεται στο τέλος του σχολικού έτους 2023-2024 η επαρκής φοίτηση των ανηλίκων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση λόγω αδικαιολόγητου αριθμού απουσιών. Διευκρινίζεται πως το επίδομα αυτό  δεν θα επαναχορηγείται έστω και αν το τέκνο εγγραφεί στο νέο σχολικό έτος 2024-2025.

Τι ισχύει για τα ανήλικα τέκνα ηλικίας

Υπενθυμίζεται πως τα  ανήλικα τέκνα ηλικίας 4 έως 16 ετών του αιτούντος επίδομα παιδιού θα πρέπει:

α. να έχουν εγγραφεί στην υποχρεωτική εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2023-2024 και

β. να ολοκληρώσουν επαρκώς τη φοίτησή τους στις 30-6-2024 για το εν λόγο σχολικό έτος , δηλαδή να μην αναγκαστούν να επαναλάβουν την τάξη τους λόγω μεγάλου αριθμού αδικαιολόγητων απουσιών.

Για την έγκριση αίτησης μέχρι  τις 30 Ιουνίου 2024  θα πρέπει  να συντρέχει η προϋπόθεση (α) και από  την 1η Ιουλίου 2024  έως  τις 31 Δεκεμβρίου 2024 θα πρέπει να συντρέχουν και οι δυο παραπάνω προϋποθέσεις.

Για να διασταυρωθεί ηλεκτρονικά η φοίτηση των ανήλικων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση, θα πρέπει  στο πεδίο «Στοιχεία Φοίτησης Τέκνου», να καταχωρηθούν:

α. τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας, η Τάξη και ο Αριθμός  Μητρώου του  μαθητήν το τέκνο βρίσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

β. το έτος ολοκλήρωσης της φοίτησης στην υποχρεωτική εκπαίδευση (Γυμνάσιο), αν το τέκνο έχει ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

-Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του  μαθητή, τότε η αίτηση  θα μπορεί να προχωρήσει κανονικά.

-Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.