Quantcast
Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Νέες πληροφορίες για τη πλατφόρμα και τις πληρωμές - enikonomia.gr
share

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Νέες πληροφορίες για τη πλατφόρμα και τις πληρωμές

δημοσιεύτηκε:

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης. Για το θέμα αυτό μίλησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Όπως είπε κ.  Κοντογεώργης για το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης, είναι θέμα ημερών να εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ, ενώ ο στόχος είναι να εκδοθεί το συντομότερο δυνατό και συνέχισε λέγοντας ότι η πλατφόρμα θα έχει ανοίξει μέχρι το τέλος του Νοέμβρη και το Δεκέμβριο θα γίνουν οι καταβολές.

Υπογράμμισε δε ότι δέσμευση του οικονομικού επιτελείου και του πρωθυπουργού είναι, εφόσον υπάρχουν οι δυνατότητες και αυτό είναι κάτι που θα εξεταστεί προς το τέλος του έτους, να συνεχιστεί και με το νέο έτος. «Κοιτάζουμε να βοηθήσουμε κυρίως τους ανθρώπους που θα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη αυτό τον χειμώνα που έρχεται»  τόνισε με έμφαση.

Επίσης ρωτήθηκε τι θα προβλέπεται για  αυτούς που θα εγκαταλείψουν το φυσικό αέριο και θα στραφούν στο πετρέλαιο «αυτά θα διευκρινιστούν με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα δημοσιευθεί. Προφανώς θα υπάρχει μία κινητροδότηση, και όπου αυτό είναι εφικτό » απάντησε.

 Τι είπαν χθες πηγές ΥΠΟΙΚ  για το επίδομα θέρμανσης

Υπενθυμίζεται ότι χθες πηγές υπουργείου Οικονομικών γνωστοποίησαν ότι θα υπάρξουν αλλαγές κάποιες υπουργική απόφαση για τα επίδομα θέρμανσης, όπως στα περιουσιακά και στα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και στα ποσά.

Εισοδηματικά κριτήρια 

Το εισοδηματικό όριο:

  • για τους νέους δικαιούχους, παραμένει στα 14.000 ευρώ για τον άγαμο και των 20.000 ευρώ για τον έγγαμο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • για τους παλαιούς δικαιούχους αυξάνεται αντίστοιχα σε 16.000 και 24.000 ευρώ.

Περιουσιακά κριτήρια

Αλλαγές θα υπάρξουν και στα περιουσιακά κριτήρια. Δηλαδή το κριτήριο για τον άγαμο να αναμένεται  ανέρχεται σε 200.000 ευρώ από 180.000 ευρώ που ήταν έως τώρα.

Τα ποσά 

Το επίδομα θα κυμαίνεται από 100 ευρώ έως και 800 ευρώ, ενώ διπλό ποσό, 1.600 ευρώ θα λάβουν φέτος οι νέοι δικαιούχοι δηλαδή αυτοί που θα χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά το πετρέλαιο ως πηγή θέρμανσης.

Στα καύσιμα που επιδοτούνται προστίθεται και η μπλε κηροζίνη η οποία χρησιμοποιείται σε σόμπες. Έτσι το επίδομα θα καλύψει και όσους «καίνε» μπλε κηροζίνη στις σόμπες.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.