Quantcast
Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Νέα δεδομένα για τον χρόνο καταβολής του - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι - enikonomia.gr
share

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Νέα δεδομένα για τον χρόνο καταβολής του – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι

δημοσιεύτηκε:

Νέες πληροφορίες από την ηγεσία του οικονομικού επιτελείου για την καταβολή του επιδόματος προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους. Όπως επεσήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος στην ΕΡΤ «το επίδομα προσωπικής  διαφοράς θα δοθεί, δεν ματαιώνεται. Είναι δέσμευση του Πρωθυπουργού να δοθεί. Απλώς εάν δεν δοθεί τον Δεκέμβριο -γιατί ούτως ή άλλως  οι συνταξιούχοι φέτος πήραν επίδομα προσωπικής διαφοράς – θα δοθεί στις αρχές του επόμενου χρόνου. Οπότε δεν χρειάζεται ανησυχία για τους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά».

«Θα πάρουν το επίδομα προσωπικής διαφοράς οι δικαιούχοι, όπως θα πάρουν και την αύξηση οι συνταξιούχοι που δεν έχουν προσωπική διαφορά»  συμπλήρωσε.

 Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

Τα ποσά του επιδόματος 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης στο δελτίο του ΑΝΤ1 με τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου. Όπως είπε το επίδομα της προσωπικής διαφοράς θα δοθεί στους συνταξιούχους κανονικά ωστόσο επεσήμανε πως δεν γνωρίζει εάν αυτό  θα δοθεί τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο. Το επίδομα αυτό αναμένεται να δοθεί εφάπαξ και να είναι κλιμακούμενο σε 3 κλίμακες και τα  ποσά ” θα είναι ψαλιδισμένα: Αναλυτικά τα ποσά που υπολογίζονται να δοθούν θα είναι τα εξής:

  • 100 ευρώ.
  • 150 ευρώ
  • 200 ευρώ

Επίσης τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος αναμένεται να είναι  τα εξής: 

  • η μερική ή και καθόλου αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς,
  • το ύψος της σύνταξης
  • και οι τυχόν άλλες ενισχύσεις που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Υπολογίζεται δε πως από το 2024 και μετά κάθε χρόνο περίπου 150.000 συνταξιούχοι θα μηδενίζουν την προσωπική διαφορά και θα έχουν καθαρή αύξηση.

Τι ίσχυε στην προηγούμενη καταβολή του  

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία καταβολή του επιδόματος είχε γίνει τον Μάρτιο του 2023 και  5 κατηγορίες συνταξιούχων είχαν πάρει  250 ευρώ  και 300 ευρώ. Αναλυτικά αυτές ήταν οι εξής:

Α. Επίδομα 300 ευρώ 

Το ποσό αυτό είχε δοθεί:

  • Στην 1η κατηγορία:  Οι συνταξιούχοι  δεν  είχαν δει καμία αύξηση και είχαν  προσωπική διαφορά και  λάμβαναν σύνταξη μεταξύ 800-1.000 ευρώ τον μήνα.
  • Στην 2η κατηγορία: Οι συνταξιούχοι είχαν προσωπική διαφορά και είδαν τα 250 ευρώ τα Χριστούγεννα και έπαιρναν συντάξεις έως 800 ευρώ τον μήνα.
  • Στην 3η κατηγορία: Οι συνταξιούχοι είχαν  άρθροισμα συντάξεων μεταξύ 1.000 ευρώ  και 1.100 ευρώ τον μήνα και είχαν δει μια μικρή ενίσχυση από την αύξηση

Επίδομα 250 ευρώ 

Το ποσό αυτό είχε καταβληθεί :

  • Στην 4η κατηγορία:  Οι συνταξιούχοι είχαν άρθροισμα 1.100 έως 1.600 ευρώ και ωφελήθηκαν από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης κατά 111 ευρώ ετησίως.
  • Στην 5η κατηγορία: Οι συνταξιούχοι είχαν λάβει κάποιο μικρότερο ποσοστό από την προσωπική διαφορά. Ενώ οι ασφαλισμένοι που έπαιρναν σύνταξη έως 1.100 ευρώ και  είχαν αύξηση μέχρι 3,49% και έλαβαν 250 ευρώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.