Quantcast
Επίδομα θέρμανσης: Νέες πληρωμές από το ΥΠΟΙΚ - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Επίδομα θέρμανσης: Νέες πληρωμές από το ΥΠΟΙΚ – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Στην καταβολή ποσού συνολικού ύψους 4,7 εκατ. ευρώ σε 52.719 δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης προχώρησε στις 8 Ιουνίου το υπουργείο Οικονομικών.

«Έτσι το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί, μέχρι σήμερα, για το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2022-2023 φθάνει τα 278,9 εκατ. ευρώ. Θα ακολουθήσουν και νέες καταβολές του επιδόματος, έως τις 10 Αυγούστου, για καταναλωτές θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών.

Επίδομα θέρμανσης: Ποια ποσά δίνονται

Υπενθυμίζεται πως τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης που λαμβάνουν οι δικαιούχοι κυμαίνονται μεταξύ 100 ευρώ και 800 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται  στα 1.000 ευρώ ειδικά για κατοίκους περιοχών με πολύ κρύο . Ενώ για νέους δικαιούχους και όσους εγκατέλειψαν το φυσικό αέριο, το επίδομα διπλασιάζεται έως και τα 1.600 ευρώ.

Περιοχές με πολύ κρύο όπως στη Φλώρινα, στην Κοζάνη, στο Καρπενήσι κ.α. θεωρούνται οικισμοί των οποίων ο συντελεστής επιδότησης, είναι μεγαλύτερος ή ίσος της μονάδας. Το επίδομα για κάθε δικαιούχο υπολογίζεται με πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 350 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης, 0,12 έως 1,62 που έχει καθοριστεί για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.