Quantcast
Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Έρχεται νέα πλατφόρμα-Τι αλλάζει στις αιτήσεις από το 2025 σύμφωνα με τον διοικητή του Οργανισμού - enikonomia.gr
share

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Έρχεται νέα πλατφόρμα-Τι αλλάζει στις αιτήσεις από το 2025 σύμφωνα με τον διοικητή του Οργανισμού

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τις αλλαγές που θα έρθουν στον τρόπο απονομής επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ έδωσε ο διοικητής του Οργανισμού, Κωνσταντίνος Γλούμης- Ατσαλάκης μιλώντας στην  τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ “στο Ένθετο Οικονομία”.

«Σκοπός μας  είναι να πετύχουμε την αποτελεσματικότητα για την εξυπηρέτηση των πολιτών:

  • Να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες ώστε να είναι εύκολες για τους πολίτες αλλά και εύκολες για τους υπαλλήλους που κάνουν την απονομή των επιδομάτων.
  • Να βελτιώσουμε την ανταποκρισιμότητα στα αιτήματα των πολιτών από την μεριά του Οργανισμού.
  • Και να εξαλείψουμε κάθε λάθος ή κάθε απάτη που μπορεί να γίνεται σε βάρος του δημοσίου χρήματος. Αυτό είναι το έργο το οποίο υλοποιούμε  μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού και εκεί είναι ο στόχος μας. Ελπίζουμε μέχρι το τέλος του 2025  να έχει ολοκληρωθεί το έργο αυτό » σημείωσε ο κ. Ατσαλάκης.

 Πώς θα λειτουργεί η νέα πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για τα επιδόματα

Επίσης μίλησε για την νέα πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για τα επιδόματα.

«Η ενιαία πύλη ψηφιακής πρόσβασης στην Κοινωνική Προστασία που θα ονομάζεται “Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα” θα ισχύει για όλες τις παροχές  αλλά και για όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Ουσιαστικά εξυπηρετεί τον σκοπό της απλοποίησης των διαδικασιών μέσω της δημιουργίας μιας αίτησης. Αυτό πρωτίστως προϋποθέτει την ενοποίηση των κριτηρίων χορήγησης των επιδομάτων. Είναι κάτι το οποίο θα διευκολύνει τους πολίτες να αντιλαμβάνονται τι δικαιούνται αλλά και τους υπαλλήλους να κάνουν τις εκκαθαρίσεις με συγκεκριμένα κριτήρια για όλα τα επιδόματα. Ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου υπολογίζουμε ότι μέχρι το τέλος του 2024  θα έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του. Βασίζεται στο μοντέλο που ήδη εφαρμόζεται στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα το οποίο και αυτό χορηγείται με προπληρωμένη κάρτα εδώ και 5 χρόνια. Το 50% του ποσού  μπορεί να το κάνει ο ωφελούμενος ανάληψη από τον τραπεζικό του λογαριασμό και το υπόλοιπο θα πρέπει να το ξοδέψει μέσω της προπληρωμένης κάρτας » είπε και πρόσθεσε πως «με την προπληρωμένη κάρτα προβλέπονται και  κάποια κίνητρα τα οποία θα δοθούν στους ωφελούμενους και τους λήπτες των επιδομάτων τα οποία θα ενταχθούν και θα  ανέρχονται στα 8 εκατ. ευρώ.  Αυτά θα δίνονται με την μορφή μπόνους όπως η φορολοταρία της ΑΑΔΕ .Επίσης ενδέχεται να υπάρξουν και κάποια επιπλέον κίνητρα από την  πλευρά των τραπεζών που θα υλοποιήσουν το μέτρο αυτό » 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.