Quantcast
Επιδοτήσεις ρεύματος: Τι θα ανακοινώσει σήμερα ο Σκρέκας - enikonomia.gr
share

Επιδοτήσεις ρεύματος: Τι θα ανακοινώσει σήμερα ο Σκρέκας

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα στις 9.30 π.μ θα ανακοινώσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας τα ποσά των επιδοτήσεων για τους λογαριασμούς ρεύματος μηνός Νοεμβρίου 2022.

Η τιμή της κιλοβατώρας αναμένεται να ανέλθει περίπου στα 16 λεπτά το Νοέμβριο, δηλαδή στα ίδια περίπου επίπεδα που ήταν και τον Οκτώβριο. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η κρατική επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος αναμένεται να είναι μικρότερη τον Νοέμβριο από αυτή του Οκτωβρίου, λόγω της μείωσης του κόστους της ενέργειας από τη πτώση των τιμών του φυσικού αερίου. Υπενθυμίζεται ότι χθες η τιμή του φυσικού αερίου κινήθηκε στα επίπεδα των 100 ευρώ.

Επίσης επισημαίνεται πως το μεγαλύτερο μέρος των επιδοτήσεων αναμένεται να καλυφθεί από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, μέσα και από την φορολόγηση των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως ίσχυε έως τώρα.

Για τις επιδοτήσεις φυσικού αερίου

Μειωμένη αναμένεται να είναι και η επιδότηση της ΔΕΠΑ για τους οικιακούς καταναλωτές που θα χρησιμοποιήσουν φυσικό αέριο. Η θερμική μεγαβατώρα αναμένεται να διαμορφωθεί στα επίπεδα των 40 ευρώ τον Νοέμβριο από τα 90 ευρώ που ήταν τον Οκτώβριο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.