Quantcast
ΜΤΠΥ: Αυτοί οι μέτοχοι θα εισπράξουν αναδρομικά ποσά μερισμάτων - enikonomia.gr
share

ΜΤΠΥ: Αυτοί οι μέτοχοι θα εισπράξουν αναδρομικά ποσά μερισμάτων

δημοσιεύτηκε:

Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) ενημερώνει με ανακοίνωσή του τους μερισματούχους του ότι, τη Δευτέρα 31/10/2022, θα καταβληθούν με έκτακτη πληρωμή αναδρομικά ποσά μερισμάτων, συνολικού ύψους 575.722,12 ευρώ, σε σύνολο 1.200 νέων δικαιούχων ατομικών μερισμάτων, σε δικαιούχους επαναχορήγησης χηρικών μερισμάτων, καθώς και σε μέλη ορφανικών οικογενειών μερισματούχων του Ταμείου από μεταβίβαση.

Η ημερομηνία πρωτοκόλλου υποβολής των δικαιολογητικών τους είναι έως και τις 30/9/2022. Εφεξής, οι εν λόγω νέοι μερισματούχοι θα λαμβάνουν κανονικά το μέρισμά τους την προτελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε τριμήνου. Σημειώνεται ότι, στα τέλη Σεπτεμβρίου, καταβλήθηκαν τα μερίσματα με ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών τους μέχρι τις 31/8/2022.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΜΤΠΥ, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και καθιερώνοντας το ψηφιακό μέρισμα, έχει εκμηδενίσει τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις δικαιούχων μερίσματος, μειώνοντας δραστικά τον χρόνο αναμονής ακόμα και σε έναν μήνα, αναλογιζόμενο τις πολλές αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν εντός του Σεπτεμβρίου του 2022, αλλά και την ανάγκη κάθε μετόχου που συνταξιοδοτείται, να του καταβληθούν τα ποσά που δικαιούται κατά τη συνταξιοδότηση έγκαιρα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.