Quantcast
Επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας για τον Ιούνιο: Αναλυτικά τα ποσά - enikonomia.gr
share

Επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας για τον Ιούνιο: Αναλυτικά τα ποσά

δημοσιεύτηκε:

Τα ποσά που θα λάβουν οι καταναλωτές για την επιδότηση της ηλεκτρικής ενέργειας  για τον μήνα Ιούνιο 2022 αναφέρουν οι αποφάσεις των υπουργείων Ενέργειας και Περιβάλλοντος και Οικονομικών  που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ. 

Αναλυτικά:

  •  Για τον μήνα Ιούνιο του έτους 2022 και για αριθμούς παροχής καταναλωτών, που αφορούν στην κύρια κατοικία τους, όπως έχουν δηλωθεί στο πεδίο 204 της δήλωσης εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 κατά την 31.12.2021, η μοναδιαία επιδότηση για το πρώτο διάστημα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ορίζεται στο ποσό των  185 ευρώ  ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, για το δεύτερο διάστημα κατανάλωσης ορίζεται στο ποσό των 140  ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και για την υπερβάλλουσα κατανάλωση η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στο ποσό των 100 ευρώ  ανά Μεγαβατώρα (MWh).Ωστόσο το μήνα Μάιο δεν ήταν τα ίδια ποσά επιδότησης για τη συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτών. Η  μοναδιαία επιδότηση για το πρώτο διάστημα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του πρώτου εδαφίου  είχε οριστεί στο ποσό των διακοσίων πέντε (205) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, για το δεύτερο διάστημα κατανάλωσης του πρώτου εδαφίου είχε οριστεί στο ποσό των εκατόν εξήντα (160) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και για την υπερβάλλουσα κατανάλωση η μοναδιαία επιδότηση είχε οριστεί στο ποσό των εκατό (100) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh).
  •  Για τον μήνα Ιούνιο του έτους 2022 και για αριθμούς παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, που δεν αφορούν σε κύρια κατοικία καταναλωτών, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στο ποσό των 100 ευρώ  ανά Μεγαβατώρα (MWh) ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης. Το ίδιο ποσό είχε δοθεί για τη συγκεκριμένη κατηγορία και το Μάιο
  • .Για τον μήνα Ιούνιο του έτους 2022 και για τους καταναλωτές που είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ή του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (ΤΥΑ), εφαρμόζεται μοναδιαία επιδότηση, ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ίση με  195 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Υπενθυμίζεται ότι το ποσό της επιδότησης τον μήνα Μάιο ήταν υψηλότερο δηλαδή στα  215 ευρώ .
  • Για όλους τους μη οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας που είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται για τον μήνα Ιούνιο του έτους 2022 στο ποσό των 100 ευρώ  ανά Μεγαβατώρα MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης.

Οι  κωδικοποιημένες αποφάσεις των υπουργείων Οικονομικών και Ενέργειας και Περιβάλλοντος

ενέργεια

Α. Η κωδικοποιημένη  απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/12477/435/9.2.2022

Άρθρο 2: Δικαιούχοι της επιδότησης

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι μη οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως επιπέδου τάσης σύνδεσης της παροχής τους στο δίκτυο ή στο σύστημα, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας («εφεξής κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας»).

Άρθρο 3: Ύψος Επιδότησης – Διάρκεια Χορήγησης Επιδότησης

1. Η επιδότηση παρέχεται για την κατανάλωση των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου του έτους 2022.

2. Για όλους τους μη οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο στο ποσό των εξήντα πέντε (65) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης, για τον μήνα Απρίλιο στο ποσό των εκατόν τριάντα (130) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης και για τον μήνα Μάιο στο ποσό των εκατόν είκοσι (120) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης. Για όλους τους μη οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται για τον μήνα Ιούνιο του έτους 2022 στο ποσό των εκατό (100) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης.

 

Β. Η κωδικοποιημένη  απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/12468/434/ 09.02.2022

Άρθρο 2: Δικαιούχοι της επιδότησης

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση την χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, («Εφεξής κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας») μόνο για τους αριθμούς παροχής που αφορούν την κύρια κατοικία τους, όπως έχουν δηλωθεί στο πεδίο 204 της δήλωσης εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 κατά την 31.12.2021, καθώς και οι καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι δικαιούχοι ειδικών τιμολογίων Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) και Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (ΤΥΑ). Για το μήνα Μάιο, δικαιούχοι είναι επιπλέον οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για τους αριθμούς παροχής που αφορούν την μη κύρια κατοικία τους. Για το μήνα Ιούνιο, δικαιούχοι είναι επιπλέον οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για τους αριθμούς παροχής που αφορούν την μη κύρια κατοικία τους.

Άρθρο 3:Ύψος Επιδότησης – Διάρκεια Χορήγησης Επιδότησης

1. Η επιδότηση παρέχεται για την κατανάλωση των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου του έτους 2022.

2. Για τους οικιακούς καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, εκτός των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (ΤΥΑ), ορίζεται για ημερολογιακό μήνα 30 ημερών πρώτο διάστημα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από 0 έως 150 kWh και δεύτερο διάστημα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από 151 kWh έως 300 kWh. Τα παραπάνω διαστήματα κατανάλωσης για έκαστο μήνα εφαρμογής του μέτρου αναπροσαρμόζονται αναλογικά με βάση τις ημέρες κάθε μήνα. Για τον Ιανουάριο του έτους 2022, η μοναδιαία επιδότηση για το πρώτο διάστημα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ορίζεται στο ποσό των εκατόν εξήντα (160) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και για το δεύτερο διάστημα κατανάλωσης ορίζεται στο ποσό των εκατόν είκοσι (120) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο του έτους 2022, η μοναδιαία επιδότηση για το πρώτο διάστημα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του πρώτου εδαφίου ορίζεται στο ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και για το δεύτερο διάστημα κατανάλωσης του πρώτου εδαφίου ορίζεται στο ποσό των εκατόν δέκα (110) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Για τον μήνα Απρίλιο του έτους 2022, η μοναδιαία επιδότηση για το πρώτο διάστημα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του πρώτου εδαφίου ορίζεται στο ποσό των διακοσίων εβδομήντα (270) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και για το δεύτερο διάστημα κατανάλωσης του πρώτου εδαφίου ορίζεται στο ποσό των διακοσίων δέκα (210) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Για τον μήνα Μάιο του έτους 2022 και για αριθμούς παροχής καταναλωτών,που αφορούν την κύρια κατοικία τους, όπως έχουν δηλωθεί στο πεδίο 204 της δήλωσης εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 κατά την 31.12.2021, η μοναδιαία επιδότηση για το πρώτο διάστημα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του πρώτου εδαφίου ορίζεται στο ποσό των διακοσίων πέντε (205) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, για το δεύτερο διάστημα κατανάλωσης του πρώτου εδαφίου ορίζεται στο ποσό των εκατόν εξήντα (160) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και για την υπερβάλλουσα κατανάλωση η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στο ποσό των εκατό (100) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh).

Για τον μήνα Μάιο του έτους 2022 και για αριθμούς παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, που δεν αφορούν κύρια κατοικία καταναλωτών, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στο ποσό των εκατό (100) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης.

Για τον μήνα Ιούνιο του έτους 2022 και για αριθμούς παροχής καταναλωτών, που αφορούν την κύρια κατοικία τους, όπως έχουν δηλωθεί στο πεδίο 204 της δήλωσης εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 κατά την 31.12.2021, η μοναδιαία επιδότηση για το πρώτο διάστημα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του πρώτου εδαφίου ορίζεται στο ποσό των εκατόν ογδόντα πέντε (185) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, για το δεύτερο διάστημα κατανάλωσης του πρώτου εδαφίου ορίζεται στο ποσό των εκατόν σαράντα (140) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και για την υπερβάλλουσα κατανάλωση η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στο ποσό των εκατό (100) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh). Για τον μήνα Ιούνιο του έτους 2022 και για αριθμούς παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, που δεν αφορούν κύρια κατοικία καταναλωτών, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στο ποσό των εκατό (100) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης.

3. Για τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο του έτους 2022 εφαρμόζεται μοναδιαία επιδότηση για τις πρώτες 300 kWh κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας μήνα με 30 ημέρες. Το παραπάνω διάστημα κατανάλωσης για έκαστο μήνα εφαρμογής του μέτρου αναπροσαρμόζεται αναλογικά με βάση τις ημέρες κάθε μήνα.

Για τον μήνα Ιανουάριο, η μοναδιαία επιδότηση του πρώτου εδαφίου ορίζεται στο ποσό των εκατό ογδόντα (180) ευρώ ανά Μεγαβατώρα επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (ΜWh), για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο στο ποσό των εκατό εβδομήντα (170) ευρώ ανά Μεγαβατώρα επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (ΜWh) και για τον μήνα Απρίλιο στο ποσό των διακοσίων ενενήντα (290) ευρώ ανά Μεγαβατώρα επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (ΜWh).

Για τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και είναι δικαιούχοι του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (ΤΥΑ), η μηνιαία επιδότηση για τον μήνα Ιανουάριο ορίζεται στο ποσό των εκατό ογδόντα (180) ευρώ ανά Μεγαβατώρα επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (ΜWh) ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο στο ποσό των εκατό εβδομήντα (170) ευρώ ανά Μεγαβατώρα επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (ΜWh) ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης και για τον μήνα Απρίλιο στο ποσό των διακοσίων ενενήντα (290) ευρώ ανά Μεγαβατώρα επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (ΜWh) ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης.

Για τον μήνα Μάιο του έτους 2022 και για τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ή του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (ΤΥΑ), εφαρμόζεται μοναδιαία επιδότηση, ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ίση με διακόσια δέκα πέντε (215) ευρώ ανά Μεγαβατώρα επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (Mwh).

Για τον μήνα Ιούνιο του έτους 2022 και για τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ή του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης (ΤΥΑ), εφαρμόζεται μοναδιαία επιδότηση, ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ίση με εκατόν ενενήντα πέντε (195) ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.