Quantcast
Επιμένει η ακρίβεια: Ανατιμήσεις 30% μέσα σε δύο χρόνια – Τα προϊόντα που έχουν «πάρει φωτιά» - enikonomia.gr
share

Επιμένει η ακρίβεια: Ανατιμήσεις 30% μέσα σε δύο χρόνια – Τα προϊόντα που έχουν «πάρει φωτιά»

δημοσιεύτηκε:

Το 30% αγγίζουν οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο πληθωρισμός καθιστούν την ακρίβεια σημαντικό ζήτημα για τους πολίτες.

Πρώτη στη λίστα είναι η ζάχαρη, της οποίας η ανατίμηση, από τον Ιούλιο του 2021 έως και τον Ιούλιο του 2023, φτάνει το 64%. Σε υψηλές θέσεις βρίσκονται επίσης το ελαιόλαδο (51%), οι πατάτες (46%), το αλεύρι, τα δημητριακά (39%) και το ψωμί (32%). Μάλιστα, με δεδομένο ότι παρατηρούνται ελλείψεις στην ευρωπαϊκή αγορά, υπάρχουν επιπλέον φόβοι για το ελαιόλαδο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν και άλλο, καθώς, από Σεπτέμβριο είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν νέες ανατιμήσεις σε τρόφιμα, τα οποία συγκαταλέγονται στα βασικά προϊόντα.

Το υπουργείο Ανάπτυξης επικοινωνεί με εταιρείες του κλάδου ενώ έχουν ενεργοποιηθεί πλαφόν στις τιμές χονδρικής. Το ζητούμενο είναι οι εταιρείες τροφίμων να έχουν εκπτώσεις άνω του 5%.

Όσον αφορά στο market pass, εξετάζεται ωστόσο το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση λόγω των πληροφοριών για περαιτέρω ακρίβεια.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.