Quantcast
Επιστροφές φόρου: Δηλώστε IBAN για να τις λάβετε - Νέο μήνυμα από την ΑΑΔΕ - enikonomia.gr
share

Επιστροφές φόρου: Δηλώστε IBAN για να τις λάβετε – Νέο μήνυμα από την ΑΑΔΕ

δημοσιεύτηκε:

Δεν έχουν λάβει ακόμα από την ΑΑΔΕ τα ποσά της επιστροφής  φόρου ή τον συμψηφισμό που δικαιούνται συνολικά 270.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.  Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουν δηλώσει το ΙΒΑΝ τους στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ ” myAADE”.

Οι επιστροφές φόρου έχουν ετοιμαστεί για 130.000 από αυτούς και για να πραγματοποιηθούν, θα πρέπει να δηλωθεί το ΙΒΑΝ. Αξιοσημείωτο είναι δε πως παρόλο που η ΑΑΔΕ έχει στείλει  στους παραπάνω email και μήνυμα στον λογαριασμό τους να δηλώσουν άμεσα το ΙΒΑΝ τους  προκειμένου να γίνει πίστωση του ποσού επιστροφής φόρου, μόνο οι 35.000 έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής ΙΒΑΝ από τους 307.000 φορολογουμένους. Η ΑΑΔΕ τους καλεί εκ νέου να δηλώσουν το συντομότερο δυνατόν το ΙΒΑΝ για να πάρουν το ποσό επιστροφής φόρου που δικαιούνται.

Δήλωση IBAN

Υπενθυμίζεται πως  όσοι θέλουν να δηλώσουν το ΙΒΑΝ τους στην ΑΑΔΕ θα πρέπει να ακολουθήσουν τη παρακάτω διαδικασία :

  • Αρχικά θα πρέπει να επισκεφτούν την πλατφόρμα της  myAADE (myaade.gov.gr)
  • Μετά επιλέγουν «Μητρώο & Επικοινωνία», με χρήση των κωδικών taxisnet.

 

Η απάτη με τις επιστροφές φόρου

Η ΑΑΔΕ προτρέπει τους φορολογούμενους να αγνοούν οποιοδήποτε e mail που υποτίθεται ότι έρχεται από το gov.gr, την Αρχή  ή τη ΔΟΥ τους που λέει «την Εφορία σας» και το οποίο τους ζητεί  πληροφορίες ή επιβεβαίωση τραπεζικού λογαριασμού για να πάρουν επιστροφή φόρου, ή περιέχει υπερσύνδεσμο (link)για να δηλώσουν στοιχεία του ΙΒΑΝ.

Αυτά τα emails πρέπει να διαγράφονται αμέσως καθώς είναι  παραπλανητικά.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.