Quantcast
Έρχεται νέα επιταγή ακρίβειας; - Τι απαντά ο Σταϊκούρας - enikonomia.gr
share

Έρχεται νέα επιταγή ακρίβειας; – Τι απαντά ο Σταϊκούρας

δημοσιεύτηκε:

Εάν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σκέφτεται να δώσει νέα “επιταγή ακρίβειας” στους ευάλωτους πολίτες ρωτήθηκε από δημοσιογράφο τηλεοπτικής εκπομπής του  ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

“Δεν θα σας πω τίποτα για μέτρα που αφορούν από εδώ και πέρα. Θα τα συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες με τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Θα κάνουμε τις προτάσεις που πρέπει να κάνουμε”, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, αποφεύγοντας ουσιαστικά να δώσει σαφή απάντηση.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ρωτήθηκε εκ νέου εάν θα εφαρμοστεί το μέτρο της επιταγής της “ακρίβειας” τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

“Είναι θέμα αρχής: Πρώτα ενημερώνεις τον Πρωθυπουργό, πρώτα αποφασίζεις με τον Πρωθυπουργό υπό τις κατευθύνσεις και τη καθοδήγησή του ποιες είναι οι προτεραιότητες και μετά ανακοινώνεις μέτρα” απάντησε και συνέχισε λέγοντας ότι  “προτεραιότητα του οικονομικού επιτελείου είναι η εύρεση δημοσιονομικού χώρου. Φαίνεται ότι αυτός διαμορφώνεται το τελευταίο δίμηνο. Αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί για να επιστραφεί όλος στην κοινωνία. Το τι μέτρα θα γίνουν δεν μπορώ να σας πω. Αυτό που θα σας πω είναι ότι προφανώς το οικονομικό επιτελείο έχει αξιολογήσει και έχει αποτιμήσει τα πάντα”.

Στην ερώτηση αν η επιταγή αυτή  θα εφαρμοστεί ως μέτρο ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να απαντήσει ενώ σχολίασε χαμογελώντας ότι αυτό “θέλει υπευθυνότητα, σύνεση και  προτεραιοποίηση”.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Επιταγή ακρίβειας/έκτακτο επίδομα ύψους 200 ευρώ : Ποιο ήταν το πρώτο μοντέλο που είχε  εφαρμοστεί

Υπενθυμίζεται ότι “επιταγή ακριβείας” είχε χορηγηθεί το Πάσχα σε ευάλωτα νοικοκυριά. Το ποσό της επιταγής ήταν στα 200 ευρώ και οι δικαιούχοι ήταν  χαμηλοσυνταξιούχοι, ΑμεΑ, δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων αλλά και οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος οι οποίοι είχαν λάβει διπλάσιο ποσό. Επίσης είχε δοθεί μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα, το ποσό της ενίσχυσης ήταν σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.