Quantcast
Πετρέλαιο θέρμανσης: Θα δοθεί επιδότηση στην αντλία; - Οι τελευταίες πληροφορίες - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο θέρμανσης: Θα δοθεί επιδότηση στην αντλία; – Οι τελευταίες πληροφορίες

δημοσιεύτηκε:

Νέες πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το εάν θα δοθεί φέτος επιδότηση στην αντλία όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης. « Αυτή τη στιγμή οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με την περσινή χρονιά είναι χαμηλότερες .Έχουμε κρίνει πως αυτήν την παρούσα δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορούμε και δεν υπάρχει δυνατότητα να δώσουμε επιδότηση στην αντλία του πετρελαίου θέρμανσης» ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας στο Action 24.

Ωστόσο την ίδια στιγμή ο κ. Τσάπαλος  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί το θέμα κρατικής επιδότησης στην αντλία του πετρελαίου θέρμανσης.  «Θα δούμε γύρω στα μέσα Οκτωβρίου πού θα έχει κλείσει η τιμή του πετρελαίου για να εξετάσουμε και εφόσον έχουμε τα δημοσιονομικά δεδομένα εάν αυτό το πράγμα χρήζει επιδότησης / στήριξης ή  οτιδήποτε στην αντλία » τόνισε.

Επίσης ρωτήθηκε εάν η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφωθεί στο 1,56 ευρώ στις 31 Οκτωβρίου θα υπάρξει επιδότηση στην αντλία. «Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη» απάντησε, ενώ σημείωσε πως εάν ξεφύγει η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης «είναι νομίζω λογικό και αναμενόμενο η κυβέρνηση να εξετάσει οποιονδήποτε τρόπο στήριξης στην αντλία των νοικοκυριών»

«Όπως το κάναμε και πέρυσι και όπως και το κάνουμε και κάθε φορά ειδικά στους ανθρώπους που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη για στήριξη. Το κάνουμε πράξη με διάφορους τρόπους. Τώρα το πώς θα γίνει και εάν θα γίνει αυτό -λίγες ημέρες απομένουν να δούμε το πού θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

 

Τι εξετάζουν οι εταιρείες  εμπορίας πετρελαιοειδών

Δεν αποκλείεται οι εταιρείες  εμπορίας πετρελαιοειδών να εφαρμόσουν και φέτος την εκπτωτική πολιτική στις τιμές διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης. Πάντως μεγάλοι του κλάδου εμπορίας πετρελαιοειδών αναμένουν να δουν τις τελικές αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα της επιδότησης στην αντλία του πετρελαίου θέρμανσης και μετά να  αποφασίσουν αν και σε τι εύρος εκπτωτική πολιτική θα ακολουθήσουν.

Πού θα φτάσει η τιμή διάθεσης  του πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου

Η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να ξεκινήσει φέτος  τουλάχιστον στα 1,50 ευρώ ανά λίτρο, ωστόσο δεν αποκλείεται αυτή να αγγίξει και τα επίπεδα των  1,60 ευρώ ανά λίτρο. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης κατά τη χειμερινή περίοδο ήταν μεταξύ  1,37 ευρώ και  1,41 ευρώ το λίτρο μετά την κρατική επιδότηση των 25 λεπτών μαζί με τον ΦΠΑ που υπήρξε στην αντλία και την έκπτωση των 7,5 λεπτών  που δίνονταν από τα διυλιστήρια.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.