Quantcast
Φυσικό αέριο: Πόσο αυξήθηκε σήμερα η τιμή ενόψει της αυριανής συνεδρίασης  των μόνιμων αντιπροσώπων της ΕΕ - enikonomia.gr
share

Φυσικό αέριο: Πόσο αυξήθηκε σήμερα η τιμή ενόψει της αυριανής συνεδρίασης  των μόνιμων αντιπροσώπων της ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

“Tσιμπάει” εκ νέου η τιμή του φυσικού αερίου, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης των μόνιμων αντιπροσώπων της ΕΕ για το θέμα αυτό.

Σημειώνεται ότι αύριο αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της ΕΕ για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και την Κυριακή εκτιμάται ότι θα υπάρξει και άλλη συνεδρίαση για το θέμα αυτό. Ο στόχος αυτής της συνεδρίασης είναι να μπει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου κάτω από τα 200 ευρώ.  Η Ολλανδία φαίνεται να είναι πιο διαλλακτική στο να μπει πλαφόν στο φυσικό αέριο, ενώ η Γερμανία εξακολουθεί να είναι αντίθετη σε αυτό.

Πάντως, σήμερα, η τιμή του φυσικού αερίου σημείωσε μια αύξηση της τάξεως του 0,15% και διαμορφώθηκε στα 134,900 ευρώ η μεγαβατώρα, όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το www.barchart.com.  Η τιμή του χθες  διαμορφώθηκε στα 134,699 ευρώ, ωστόσο η πιο υψηλή τιμή που σημείωσε εντός της ημέρας ήταν στα 140,500 ευρώ.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα του barchart.com

Νέα πρόταση για το πλαφόν στο φυσικό αέριο  κατέθεσε η τσέχικη προεδρία

Νέα πρόταση για το πλαφόν στο φυσικό αέριο κατέθεσε η τσέχικη προεδρία. Συγκεκριμένα, η τσέχικη προεδρία πρότεινε να μπει πλαφόν στο φυσικό αέριο στα 220 ευρώ αντί των 275 ευρώ που είχε προτείνει αρχικά η Κομισιόν ή 35  ευρώ πάνω από την τιμή του LNG για 5 ημέρες και όχι για 10 ημέρες  όπως ήταν η αρχική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

Την ίδια στιγμή επισημαίνεται πως θα πρέπει να υπάρξει διορθωτικός μηχανισμός για το φυσικό αέριο και να  ενεργοποιείται, όταν αυξάνονται σημαντικά οι τιμές, δηλαδή να λειτουργεί ως δείκτης  ασφαλείας.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.