Quantcast
Φυσικό αέριο: Στα ύψη η τιμή του—Τι εξετάζεται για την επιδότηση - enikonomia.gr
share

Φυσικό αέριο: Στα ύψη η τιμή του—Τι εξετάζεται για την επιδότηση

δημοσιεύτηκε:

Για τις επιδοτήσεις του φυσικού αερίου μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στον ΣΚΑΙ.

«Το φυσικό αέριο έχει αυξηθεί κατά 7 έως 10 φορές αυτόν τον μήνα σε σχέση με 1, 5 έτος πριν» τόνισε ο κ. Σκρέκας και εξήγησε πως αυτό σημαίνει ότι το φυσικό αέριο είναι ακριβότερο φέτος. Και φυσικά οι καταναλωτές του φυσικού αερίου θα πρέπει να στηριχθούν επεσήμανε.

Όσον αφορά στον τρόπο που θα δοθεί η επιδότηση του φυσικού αερίου  στους καταναλωτές είπε ότι «η στήριξη θα είναι τέτοια ώστε να είναι πιο προσιτή η τιμή του φυσικού αερίου. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η τιμή  να επανέλθει σε επίπεδα προ κρίσης » σημείωσε ωστόσο την ίδια ώρα δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ακριβές ποσό επιδότησης του φυσικού αερίου. Όπως είπε, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το φυσικό αέριο και η επιδότηση θα είναι τόσο, όσο μπορεί ο κρατικός προϋπολογισμός να στηρίξει.

Τα μέτρα για την ηλεκτρική ενέργεια θα ανακοινωθούν έως το τέλος της εβδομάδας, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

Μητσοτάκης: Οριζόντια η επιδότηση για το φυσικό αέριο

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Sfera” ότι η η επιδότηση για το φυσικό αέριο  θα είναι οριζόντια.
«Είναι λίγα τα σπίτια που μπορούν να κάψουν πετρέλαιο, αλλά θα υπάρχει μια οριζόντια επιδότηση στην τιμή του φυσικού αερίου», είπε και προανήγγειλε ότι «θα πάρουμε τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και θα τα επιστρέψουμε σε μια οριζόντια επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης».

Φυσικό αέριο: Πώς θα δίνεται η επιδότηση στους καταναλωτές

Σύμφωνα με πληροφορίες,  το ύψος της επιδότησης του φυσικού αερίου αναμένεται να ανακοινώνεται κάθε μήνα μαζί με το ύψος των επιχορηγήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης η ΔΕΠΑ Εμπορίας αναμένεται να  δίνει επιπλέον εκπτώσεις στις επιχειρήσεις λιανικής αερίου, πέραν της ενιαίας  κρατικής  επιδότησης  του φυσικού αερίου που θα δίνεται.

Υπενθυμίζεται ότι το  μοντέλο αυτό με το φυσικό αέριο εφαρμόστηκε τον περασμένο χειμώνα. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι οι τιμές του φυσικού αερίου προβλέπεται  ότι θα είναι στα επίπεδα των 0,22 με 0,24 ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Οκτώβριο.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.