Quantcast
Γεωργιάδης: Πότε θα δοθούν οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις - Η νομοθετική ρύθμιση - κλειδί - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Πότε θα δοθούν οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις – Η νομοθετική ρύθμιση – κλειδί

δημοσιεύτηκε:

Για το θέμα της εκκαθάρισης των επικουρικών συντάξεων μίλησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1. «Έχουμε ήδη προωθήσει προς το υπουργικό συμβούλιο μια νομοθετική ρύθμιση για να μπορούμε να εκδώσουμε αυτόματα περισσότερες από τις μισές επικουρικές συντάξεις. Yπάρχει ένα νομικό ζήτημα στον υπολογισμό, το λύνουμε με νόμο. Πιστεύω πως με αυτόν τον τρόπο θα πάμε να εκδώσουμε περίπου 30 χιλιάδες επικουρικές συντάξεις αμέσως. Άρα από τις 60 χιλιάδες επικουρικές συντάξεις θα πάμε στις 30 χιλιάδες» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «περίπου οι μισές από τις εκκρεμούσες σήμερα επικουρικές συντάξεις θα έχουν αποδοθεί στους δικαιούχους έως το τέλος του χρόνου ».

Για το επίδομα προσωπικής διαφοράς

Επίσης ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε και για το επίδομα προσωπικής διαφοράς. «Δίνουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επίδομα προσωπικής διαφοράς στους δικαιούχους προκειμένου να μην αδικηθούν και αυτοί στον βαθμό που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλος» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «οι κρατήσεις που έχουμε κάνει στους συνταξιούχους  πληρώνουν ακριβώς τη μισή σύνταξη, η άλλη μισή προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό». «Δεν παίρνουμε σύνταξη από τις κρατήσεις μας. Παίρνουμε σύνταξη από τους φόρους μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα” ξεκαθάρισε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.