Quantcast
Καλάθι του νοικοκυριού: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη για την πρώτη ημέρα εφαρμογής - enikonomia.gr
share

Καλάθι του νοικοκυριού: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη για την πρώτη ημέρα εφαρμογής

δημοσιεύτηκε:

Με στόχο την διατήρηση των βασικών αγαθών σε προσιτές τιμές, έκανε πρεμιέρα σήμερα, το «καλάθι του νοικοκυριού». Τα σούπερ μάρκετ ανάρτησαν το ειδικό σήμα στα προϊόντα που συνολικά έφτασαν τα 78. Για το θέμα έδωσε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

“Ο καταναλωτής που θα επιλέξει το καλάθι του νοικοκυριού, σίγουρα θα έχει σημαντική ωφέλεια στην εβδομαδιαία του κατανάλωση και αυτός είναι και ο στόχος”, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, και συνέχισε: «Αυτούς του μήνες είχαμε 3 – 10% πληθωρισμό ανά μήνα, με σημαντική αύξηση τιμών από το Σεπτέμβριο», είπε ο υπουργός και τόνισε πως με το νέο μέτρο «επιστρέφουμε σε επίπεδο τιμών 2 μήνες πριν».  «Όλα τα προϊόντα είναι κάτω από τις τιμές της 3ης Οκτωβρίου, με εξαίρεση τον ντοματοπολτό που οι καταναλωτές τον βρήκαν σήμερα 0,01 – 0,02 ευρώ ακριβότερο», είπε ο κ. Γεωργιάδης. 

«Ο καταναλωτής που αγόραζε επώνυμο γάλα από 1,40 – 1,80 ευρώ, σήμερα το βρήκε 1,22 ευρώ. Η φέτα που αρχές Οκτωβρίου είχε 5,58 ευρώ, σήμερα είχε 4, 90 ευρώ, ενώ επώνυμα μακαρόνια που κανείς αγόραζε με 1,42 ευρώ, σήμερα μπόρεσε να τα προμηθευτεί με 1,27 ευρώ», είπε  ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και συνέχισε:

«Οι καταναλωτές θα κερδίσουν αρκετά χρήματα με το “Καλάθι του Νοικοκυριού”.  Κάθε Τετάρτη οι αλυσίδες θα δίνουν το Καλάθι της επόμενης εβδομάδας», είπε και δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «αν μία αλυσίδα αυξήσει την τιμή ενός προϊόντος θα “χτυπήσει” στο σύστημα» και διευκρίνισε πως «παραμένει το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των προϊόντων».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.