Quantcast
Καλοκαιρινές διακοπές: Ποιες είναι οι τάσεις για τις τιμές στην βενζίνη - enikonomia.gr
share

Καλοκαιρινές διακοπές: Ποιες είναι οι τάσεις για τις τιμές στην βενζίνη

δημοσιεύτηκε:

Καλοκαιρινές διακοπές με πιο ακριβή βενζίνη φαίνεται πως θα κάνουν οι οδηγοί.

Σημειώνεται δε πως αυξημένη είναι η ζήτηση για την  βενζίνη αλλά και γενικότερα  για τα καύσιμα, ωστόσο οι τιμές  βαίνουν πτωτικά. Όπως έδειξαν τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Helleniq Energy η ζήτηση των καυσίμων κατά το πρώτο τρίμηνο το 2023 έχει αυξηθεί. Δηλαδή οι τιμές στο diesel αλλά και στην βενζίνη σημείωσαν μια αύξηση της τάξεως του 4% κατά το πρώτο τρίμηνο το 2023 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022 ενώ στα αεροπορικά καύσιμα έχει σημειωθεί μια αύξηση της τάξεως του 25%.

Βενζίνη και diesel κίνησης: Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για τις τιμές 

Ωστόσο μειωμένες είναι οι τιμές στην βενζίνη και στο diesel κίνησης, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων. Μάλιστα μέσα σε έναν μήνα η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει υποχωρήσει κατά 0,20 ευρώ/λίτρο και του diesel  κατά 0,11 ευρώ/λίτρο. Aναλυτικά: Στις 16 Απριλίου η  αμόλυβδη βενζίνη  ήταν στα 1,948 ευρώ/λίτρο και το πετρέλαιο στα 1,655 ευρώ/λίτρο, ωστόσο οι τελευταίες τιμοληψίες από το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων δείχνουν τη μέση τιμή της αμόλυβδης στα 1,828 και του πετρελαίου κίνησης στα 1,54 ευρώ/λίτρο.

Πάντως τα περιθώρια των τιμών διύλισης αναμένεται να διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα με τα υφιστάμενα και δεν θα αγγίξουν τα περσινά υψηλότερα επίπεδα. Ενώ οι  τιμές των ελληνικών διυλιστηρίων δείχνουν για τις επόμενες ημέρες μία σταθερότητα στα καύσιμα, αν και  υπάρχουν κάποιες τάσεις για οριακές αυξήσεις.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.