Quantcast
Κατώτατος μισθός: Γιατί δεν αυξάνεται πριν από την 1η Μαΐου 2023—Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - enikonomia.gr
share

Κατώτατος μισθός: Γιατί δεν αυξάνεται πριν από την 1η Μαΐου 2023—Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

δημοσιεύτηκε:

Τον λόγο για τον οποίο δεν μπορεί να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός πριν από την 1η Μαΐου του 2023 εξήγησε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου, στην ΔΕΘ.

«Ο νόμος ορίζει με σαφήνεια τη διαδικασία μέσα από την οποία προσδιορίζεται η αύξηση  του κατώτατου μισθού. Και το χρονοδιάγραμμα λέει με σαφήνεια ότι: η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει στις αρχές του χρόνου και θα υλοποιηθεί εντός 2-3 μηνών. Για αυτό και προσδιόρισα την αύξηση, την εφαρμογή της αύξησης από την 1η Μαΐου. Για να είμαστε συνεπείς και με την μεγάλη αύξηση που δώσαμε την 1η Μαΐου του 2022 … αυτό νομίζω ότι είναι συνετό, απαιτείται τουλάχιστον ένας ετήσιος προγραμματισμός και για τις επιχειρήσεις. Και αυτό  θα πράξουμε και τώρα», τόνισε με έμφαση ο Πρωθυπουργός.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε ποιο θα είναι το εύρος της αύξησης του κατώτατου.  «Δεν μπορώ να σας προσδιορίσω το ύψος της αύξησης, διότι δεν γνωρίζω τα δεδομένα τα οποία θα λάβουμε υπόψη μας και οι κοινωνικοί εταίροι που θα συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όταν αυτή δρομολογηθεί στις αρχές του επόμενου έτους»,  απάντησε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ολοκληρώνεται με απόλυτη συνέπεια η δέσμευσή μας να επιστρέψουμε στην μεσαία τάξη αυτά που της είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε  για τη μεσαία τάξη και τις προσδοκίες της.  «Σε μεγάλο βαθμό έχουμε ανταποκριθεί στις προσδοκίες της γιατί ήμασταν συνεπείς σε όσα είπαμε, ειδικά ως προς τα μέτρα μείωσης της φορολογίας, τα οποία έχουν στηρίξει το διαθέσιμο εισόδημα, πρωτίστως της μεσαίας τάξης. Και με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους κλείνει και ένας κύκλος φορολογικών παρεμβάσεων και ολοκληρώνεται με απόλυτη συνέπεια η δέσμευσή μας να επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά που της είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.