Quantcast
Κατώτατος μισθός: Νέα αύξηση το 2023 - Όσα είπε ο Χατζηδάκης - enikonomia.gr
share

Κατώτατος μισθός: Νέα αύξηση το 2023 – Όσα είπε ο Χατζηδάκης

δημοσιεύτηκε:

Θα υπάρξει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2023, όπως προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα ρωτήθηκε εάν θα υπάρξει και άλλη αύξηση του κατώτατου μισθού το 2023 και εάν αυτός θα διαμορφωθεί στα 800 ευρώ, “Όλα θα ακολουθήσουν τον θεσμικό δρόμο” απάντησε και πρόσθεσε ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα υπάρχει πάλι η διαδικασία για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού και υπενθύμισε ότι η διαδικασία αυτή γίνεται σε ετήσια βάση. Ωστόσο δεν ανέφερε το πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός.

Όπως είπε ” δεν σας λέω αριθμούς”.

Σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού τον Μάιο

Επίσης ρωτήθηκε εάν θα τηρήσει την δέσμευση του Πρωθυπουργού που έλεγε ότι θα υπάρξει διπλάσια αύξηση του κατώτατου από το ποσοστό ανάπτυξης. Όταν θα βγει η απόφαση θα δείτε….όπως έχουμε κάνει στην οικονομία συνολικά θα σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας, απάντησε.

“Τρέχει η διαδικασία για τον κατώτατο μισθό, είναι θεσμοθετημένη το πώς γίνεται .Ακολουθούμε μια διαδικασία που ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ ΄οταν ήταν στην κυβέρνηση. Τον ίδιο νόμο ακριβώς εφαρμόζουμε. Και στο υπουργικό συμβούλιο του Απριλίου θα αποφασιστεί ύστερα από δική μου εισήγηση νέα αύξηση του κατώτατου μισθού λόγω το ό,τι η οικονομία έχει μπει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Νομίζω θα έχουμε μια αύξηση μπορεί και 8% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος το 2021. Θα έχουμε μια σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού τον Μάιο”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κατώτατος μισθός του 2021
Επίσης μίλησε και για την συμβολική αύξηση που έγινε στον κατώτατο μισθό το 2021. Όπως είπε οι εργαζόμενοι
βάζουν τώρα περισσότερα χρήματα στην τσέπη τους λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών δηλαδή λόγω ότι γίνονται λιγότερες κρατήσεις στους μισθούς τους αλλά και διάφορων άλλων φορολογικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης και της συμβολικής αύξησης 2% που έγινε στον κατώτατο μισθό.
Ο εργαζόμενος που αμείβεται με κατώτατο μισθό έχει μια αύξηση από 4% έως 5,5% την τελευταία διετία στην τσέπη του, υπενθύμισε.
Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.