Quantcast
Κοντογεώργης: "Έρχεται" τετραψήφιος αριθμός για την επανασύνδεση του ρεύματος σε ευάλωτους πολίτες - enikonomia.gr
share

Κοντογεώργης: “Έρχεται” τετραψήφιος αριθμός για την επανασύνδεση του ρεύματος σε ευάλωτους πολίτες

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι μέσα στον Νοέμβριο θα λειτουργήσει ένας τετραψήφιος αριθμός για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος των ευάλωτων πολιτών εξέφρασε o Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης μιλώντας στο OPEN.

Όπως είπε ” η κυβέρνηση προχωρά στην ενίσχυση της ενεργειακής αλληλεγγύης, δηλαδή του μηχανισμού για τους ανθρώπους που μπορεί να είχαν διακοπή του ρεύματος ή δεν μπορούν να έχουν θέρμανση τον χειμώνα επειδή αντιμετωπίζουν οικονομική δυσκολία”.

“Η κυβέρνηση θα καλύψει αυτή την ανάγκη και προφανώς κανείς δεν θα μείνει απροστάτευτος”, συμπλήρωσε.
Όπως είπε ο ίδιος, “σε περίπτωση που έχει κοπεί το ρεύμα θα υπάρχει μια γραμμή ενεργειακής αλληλεγγύης, ένας τετραψήφιος αριθμός που θα αρχίσει να λειτουργεί ίσως και μέσα στον Νοέμβριο. Σε συνεργασία με τους δήμους και με τις κοινωνικές υπηρεσίες που ξέρουν τη γειτονιά, τους ανθρώπους και εφόσον πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις και κοινωνικά κριτήρια θα υπάρχει επανασύνδεση του ρεύματος”.

Την ίδια στιγμή υπενθύμισε ότι αυτή η δράση προϋπήρχε και πρόσθεσε ότι το ύψος της ανέρχονταν έως τώρα στα 10 εκατ. ευρώ, ωστόσο αυτή τη στιγμή θα είναι στα 40 εκατ. ευρώ.

Τον τετραψήφιο αριθμό, σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργη θα μπορούν να καλούν οι ευάλωτοι πολίτες με διακοπή ρεύματος, αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, αλλά και αυτοί που δεν μπορούν να έχουν βασική θέρμανση για οποιονδήποτε λόγο.

Σε αυτή την περίπτωση “το κράτος σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση θα παρεμβαίνει προκειμένου κανένας συμπολίτης μας να μην έχει πρόβλημα”, συμπλήρωσε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.