Quantcast
Κουρεμένα ενοίκια: Ποιοι πρέπει να υποβάλουν νέα δήλωση - enikonomia.gr
share

Κουρεμένα ενοίκια: Ποιοι πρέπει να υποβάλουν νέα δήλωση

δημοσιεύτηκε:

Από την Δευτέρα 2 Αυγούστου έως και τις 20 του ίδιου μήνα θα πρέπει να υποβάλουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ δήλωση COVID για τον μήνα Ιούνιου οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν χθες αποζημίωση για τα μειωμένα ενοίκια του περασμένου μήνα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Υπενθυμίζεται ότι χθες πιστώθηκε το ποσό συνολικού ύψους 56,7 εκατ. ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 154.616 ιδιοκτητών ακινήτων με το οποίο το κράτος κάλυψε έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για τον Ιούνιο του 2021. Από το παραπάνω ποσό, τα 47,1 εκατ. ευρώ αφορούσαν 151.351 φυσικά πρόσωπα και τα 9,6 εκατ. ευρώ αφορούσαν 3.265 νομικά πρόσωπα.
Επίσης επισημαίνεται ότι η αποζημίωση αυτή, δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος, δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43A του ν. 4172/2013 κατά περίπτωση, είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα, μη εφαρμοζόμενης της παρ. 1 του άρθρου 47 του ν. 4172/2013 σε περίπτωση διανομής ή κεφαλαιοποίησης του ποσού της παρ. 1 του παρόντος στην περίπτωση δικαιούχου νομικού προσώπου ή νομικής οντότητας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.