Quantcast
Λογαριασμοί ρεύματος: Στις 9:30 οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις Σεπτεμβρίου - enikonomia.gr
share

Λογαριασμοί ρεύματος: Στις 9:30 οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις Σεπτεμβρίου

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα, Τρίτη, στις 9.30 π.μ θα ανακοινώσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας  το ύψος των επιδοτήσεων  μηνός  Σεπτεμβρίου για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδότηση για τον μήνα Σεπτέμβριο αναμένεται να είναι στα επίπεδα των 60 λεπτών του ευρώ ανά κιλοβατώρα από 33,7 λεπτά που ήταν τον Αύγουστο. Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο η τιμή της κιλοβατώρας είχε κυμανθεί μεταξύ 48 λεπτών και 50 λεπτών από τους περισσότερους προμηθευτές ενώ τον Σεπτέμβριο η τιμή της ενδέχεται να κλιμακωθεί τον Σεπτέμβριο ακόμη και έως τα 80 λεπτά.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είπε χθες στο ραδιόφωνο του Real FM 97.7   ότι η κρατική ενίσχυση για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος μηνός Σεπτεμβρίου  των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων  θα ανέλθει στα 2 δισ. ευρώ.

Η  χρηματιστηριακή τιμή του ρεύματος

Η χρηματιστηριακή τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα διαμορφώνεται για τη σημερινή ημέρα στα 616,38 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ η μέγιστη είναι 794,95 ευρώ.

Η ζήτηση καλύπτεται κατά κύριο λόγο (46,2%) από τις μονάδες φυσικού αερίου και ακολουθούν λιγνίτες (22,7%), ανανεώσιμες πηγές (15,4%), υδροηλεκτρικά (5,6%) και εισαγωγές (3,9%). Το φορτίο λόγω χαμηλών θερμοκρασιών αναμένεται μειωμένο (323 γιγαβατώρες έναντι 351 σήμερα).

Πάνω από 600 ευρώ ανά μεγαβατώρα διαμορφώνεται σήμερα Τρίτη η τιμή σε Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία και Ελβετία όπου καταγράφεται η μέγιστη τιμή (624 ευρώ ανά μεγαβατώρα).

Η τιμή του φυσικού αερίου χθες στο Χρηματιστήριο της Ολλανδίας έκανε άλμα 18% σε σχέση με προχθές και διαμορφώθηκε πάνω από τα 290 ευρώ η μεγαβατώρα

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.