Quantcast
Market Pass 2: Παράπονα δικαιούχων για τις πληρωμές - Τι καταγγέλλουν - enikonomia.gr
share

Market Pass 2: Παράπονα δικαιούχων για τις πληρωμές – Τι καταγγέλλουν

δημοσιεύτηκε:

Καταγγελίες  στα social media πως ορισμένοι δικαιούχοι του πρώτου κύκλου του Maket Pass 2 δεν έχουν λάβει ακόμα τα ποσά της ενίσχυσης για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023, εμφανίζονται σήμερα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν δημοσιευτεί σε ομάδες του Facebook, δεν έχουν πληρωθεί ορισμένοι δικαιούχοι που έχουν επιλέξει να λάβουν το ποσό της ενίσχυσης σε άυλη κάρτα. Κάποιοι από αυτούς, όπως υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες, αναμένεται να πληρωθούν μέχρι αύριο Παρασκευή ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με το αρμόδιο τμήμα των vouchers.

 Υπενθυμίζεται δε πως η διαδικασία για την ενίσχυση του πρώτου κύκλου του Market Pass 2 για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023 έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στις 6 Νοεμβρίου στους πολίτες που είχαν υποβάλει αίτηση έως τις 31 Οκτωβρίου και που είχαν επιλέξει να λάβουν την ενίσχυση είτε μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είτε μέσω του τραπεζικού λογαριασμού.

Μarket Pass 2: Η ημερομηνία για την επόμενη πληρωμή

Σύμφωνα με τον έως προγραμματισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, για όσους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό μετά την 31η Οκτωβρίου 2023 και έως την 8η Ιανουαρίου 2024, η ενίσχυση αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή πληρωμή έως την 15η Ιανουαρίου 2024.

Πάντως όσον αφορά στα ποσά που θα λάβουν  οι δικαιούχοι επισημαίνεται πως αυτά θα κινούνται μεταξύ 22 έως 100 ευρώ το μήνα όσοι έχουν επιλέξει να τα λάβουν σε άυλη ψηφιακή κάρτα. Αυτά διαμορφώνονται ανάλογα με την σύνθεση του νοικοκυριού. Η ενίσχυση διαμορφώνεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών έως 1.000 ευρώ και το ύψος της ξεκινά από τα 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά και προσαυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Το ανωτέρω όριο των αγορών δεν ισχύει για δικαιούχους με περισσότερα από 6 εξαρτώμενα τέκνα.

Ενώ από 66 έως 300 ευρώ θα είναι τα ποσά που θα δοθούν για το τρίμηνο (Αυγούστου- Οκτωβρίου). Όσοι έχουν επιλέξει την πίστωση της ενίσχυσης στον τραπεζικό λογαριασμό θα πάρουν το 80% των προβλεπόμενων ποσών, δηλαδή εν προκειμένω από 53 ευρώ μέχρι και 240 ευρώ για το τρίμηνο. Συνεπώς τα ποσά που θα πάρει ο δικαιούχος που θα επιλέξει άυλη κάρτα θα είναι τα εξής:

  • Συνολικά 22 ευρώ θα δοθεί σε ένα μονομελές νοικοκυριό
  • Συνολικά 32 ευρώ θα λάβει ένα ζευγάρι που δεν έχει τέκνα
  • Στα 32 ευρώ ανέρχεται το ποσό που θα πάρει μια μονογονεϊκή οικογένεια με 1 εξαρτώμενο τέκνο
  • Συνολικά 42 ευρώ θα πάρει μια μονογονεϊκή οικογένεια που έχει 2 εξαρτώμενα τέκνα
  • Το ποσό των 42 ευρώ θα καταβληθεί σε ένα ζευγάρι με 1 εξαρτώμενο τέκνο
  • Συνολικά 52 ευρώ θα δοθούν σε ένα ζευγάρι με 2 εξαρτώμενα τέκνα
  • Το ποσό των 62 ευρώ θα πάρει ένα ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα
  • Συνολικά 72 ευρώ θα πάρει ένα ζευγάρι με 4 εξαρτώμενα τέκνα

Ωστόσο εάν oι δικαιούχοι του μέτρου έχουν επιλέξει να λάβουν την ενίσχυση σε τραπεζικό λογαριασμό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα παραπάνω ποσά θα μειωθούν κατά 20%.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.