Quantcast
Market Pass: Αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξει η πλατφόρμα - enikonomia.gr
share

Market Pass: Αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξει η πλατφόρμα

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον νέο κύκλο του Market Pass, καθώς την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, αν δεν προκύψουν αλλαγές, θα ανοίξει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις και με βάση τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, θα μείνει ανοιχτή ως και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου.  Όσοι δεν είχαν λάβει το επίδομα την προηγούμενη φορά (είτε γιατί δεν την δικαιούνταν είτε γιατί δεν πρόλαβαν) θα μπορούν εκ νέου να κάνουν αίτηση στο gov.gr . Η αίτησή τους θα ελεγχθεί με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2022.

Με τον νέο κύκλο του Market Pass κάποιες κατηγορίες πολιτών θα λάβουν μεγαλύτερα ποσά. Για παράδειγμα όσοι τους προηγούμενους μήνες ζήτησαν και εισέπραξαν μέσω των τραπεζικών τους λογαριασμών τα χρήματα του market pass, αποκτούν το δικαίωμα να κάνουν νέα αίτηση και να ζητήσουν την τροποποίηση του τρόπου χορήγησης της ενίσχυσης.
Με βάση την μέχρι στιγμής υλοποίηση του προγράμματος η ενίσχυση γίνεται είτε με την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας, που θα αποθηκεύεται στο smart phone είτε μέσω απευθείας καταβολής σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλωθεί. Σε αυτή την περίπτωση, καταβάλλεται το 80% του ποσού που τους αναλογεί.

Τα ποσά

Τα ποσά που χορηγούνται στην περίπτωση που κάποιος επιλέξει άυλη κάρτα είναι τα εξής:

22 ευρώ σε ένα μονομελές νοικοκυριό
32 ευρώ σε ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα
32 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο
42 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα
42 ευρώ σε ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο
52 ευρώ σε ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα
62 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα
72 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα

Οι «παλιοί» δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν νέα αίτηση, μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2023, είτε εάν επιθυμούν να τροποποιήσουν τον τρόπο χορήγησης της ενίσχυσης ή εάν έχει μεταβληθεί ο αριθμός IBAN του τραπεζικού λογαριασμού της επιλογής τους, σε σχέση με την πρώτη καταβολή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.