Quantcast
Market Pass: Στις 3 Ιουλίου η τελευταία πληρωμή - Στο τραπέζι η παράταση του μέτρου - enikonomia.gr
share

Market Pass: Στις 3 Ιουλίου η τελευταία πληρωμή – Στο τραπέζι η παράταση του μέτρου

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη νέα καταβολή του Market Pass στους δικαιούχους.

Πρόκειται για την πληρωμή που θα γίνει στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούνιο και την ενίσχυση αυτή θα την λάβουν οι δικαιούχοι που επέλεξαν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας. Αυτή είναι η τελευταία πληρωμή που γίνεται για τον πρώτο κύκλο του μέτρου και τα ποσά που θα δοθούν είναι τα εξής:

  • 22 ευρώ σε ένα μονομελές νοικοκυριό
  • 32 ευρώ σε ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα
  • 32 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο
  • 42 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα
  • 42 ευρώ σε ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο
  • 52 ευρώ σε ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα
  • 62 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα
  • 72 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα

Η  πληρωμή αυτή δεν θα αφορά στους δικαιούχους του Market Pass που επέλεξαν την κατάθεση της ενίσχυσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό καθώς έχουν πληρωθεί για όλους τους μήνες (Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο).

Παράλληλα επισημαίνεται πως η άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (μέσω του smartphone στο οποίο θα εγκατασταθεί) σε POS που διαθέτουν Super Market, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων. Εάν επιλεγεί η κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί ο δικαιούχος. Η άυλη ψηφιακή κάρτα ισχύει μέχρι το τέλος Αυγούστου 2023 και έπειτα απενεργοποιείται.

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για την παράταση

Φαίνεται πως είναι θέμα ημερών να ” κλειδώσει” η απόφαση της νέας κυβέρνησης για την παράταση του μέτρου.

Δηλαδή το Market Pass αναμένεται να παραταθεί σε πρώτη φάση για άλλο ένα τρίμηνο και εάν χρειαστεί θα  πάρει παράταση μέχρι τέλος του χρόνου ανάλογα με το πως θα βαίνει ο πληθωρισμός. Το μέτρο αυτό θα κοστίσει στον κρατικό προϋπολογισμό  είναι στα 100  εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται δε πως οι αιτήσεις για το Market Pass αναμένεται να υποβληθούν στο vouchers.gov.gr και τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα κυμαίνονται μεταξύ 22 ευρώ και και 100 ευρώ.

Πάντως oι πολίτες για να λάβουν την  ενίσχυση αυτή  θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Α. Εισοδηματικά κριτήρια 

Θα πρέπει το ετήσιο εισόδημα το 2022 να είναι:

  • έως 16.000 ευρώ για τους άγαμους
  • 24.000 ευρώ για τους  για τους έγγαμους και της μονογονεϊκές  οικογένειες. Και το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί που έχει μια οικογένεια.

Β. αντικειμενική αξία των ακινήτων

Η  αντικειμενική αξία των ακινήτων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 250.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 400.000 ευρώ για τους έγγαμους – μονογονεϊκές οικογένειες.

Επίσης το  100 % της ενίσχυσης του Market Pass θα πάρουν όσοι  επιλέξουν την κατάθεση σε ψηφιακή άυλη κάρτα που εξαργυρώνεται σε POS (σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία, φούρνοι, ιχθυοπωλεία, λαϊκές) ενώ οι πολίτες που θα προτιμήσουν να  πάρουν τα πάρουν τα χρήματα τους στον τραπεζικό λογαριασμό θα  λάβουν το 80% της επιδότησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.