Quantcast
Μεταφορικό Ισοδύναμο: Από 16 Ιανουαρίου η υποβολή αιτήσεων - Η προθεσμία και ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Από 16 Ιανουαρίου η υποβολή αιτήσεων – Η προθεσμία και ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης για την πρώτη φάση του μέτρου «Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.) επιχειρήσεων» , όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης ορίζεται η Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθμ. 4113.80-02/4107/29.12.2022 ΚΥΑ (ΦΕΚ τεύχος Β’, αρ. φύλλου 7214/31-12-2022). Σημειώνεται ότι υποβάλλονται μόνο τα παραστατικά της συγκεκριμένης περιόδου επιλεξιμότητας δαπανών για χρηματοδότηση, από 1η Ιανουαρίου 2022 έως και 30-6-2022, και δεν δύναται τα παραστατικά της 1ης φάσης χρηματοδότης να υποβληθούν στην περίοδο της επόμενης φάσης (2ης).

Οδηγός  για το «Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.) επιχειρήσεων» – Ερωτήσεις και απαντήσεις

Στην ιστοσελίδα του  https://metaforikoisodynamo.gr/ δημοσιεύθηκε πρόσφατα ένας χρήσιμος οδηγός με ερωτήσεις και απαντήσεις για το «Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.) επιχειρήσεων».

Αναλυτικά:

Ποια είδη καυσίμων εντάσσονται στο μέτρο Μεταφορικό Ισοδύναμο Καυσίμων;

Στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου Καυσίμων εντάσσονται τα εξής είδη καυσίμων:

α) όλοι οι τύποι αμόλυβδης βενζίνης,

β) όλοι οι τύποι diesel κίνησης,

γ) υγραέριο κίνησης (autogas)

δ) diesel θέρμανσης.

Ποιες επιχειρήσεις είναι δικαιούχοι της δράσης μεταφορικό ισοδύναμο καυσίμων;

Δικαιούχοι του Α.ΝΗ.ΚΟ. καυσίμων είναι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ή οντότητες οιασδήποτε νομικής μορφής με κριτήριο το καθαρό ύψος του κύκλου εργασιών τους, όπως ορίζεται στις παραγράφους 2 έως 5 του άρθρου 2 του ν. 4308/2014 (Α΄ 251) που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, εφόσον έχουν την κύρια έδρα τους σε νησί όπου εφαρμόζεται το μέτρο και πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Έχουν την έδρα τους σε ένα από τα νησιά της Ελληνικής επικράτειας που ισχύει η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου.

β) Έχουν κύκλο εργασιών, ο οποίος δεν υπερβαίνει τα 40.000.000 ευρώ κατά την τελευταία πλήρη κλεισμένη διαχειριστική χρήση.

γ) Είναι ενεργές κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής, ήτοι να παρουσιάζουν δραστηριότητα(κύκλο εργασιών).

δ) Έχουν νομική μορφή επιλέξιμη για τη δράση

Έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη δράση οι δημόσιες επιχειρήσεις ή οι δημόσιοι φορείς;

Όχι. Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής οι δημόσιες επιχειρήσεις, οι δημόσιοι φορείς ή δημόσιοι οργανισμοί ή/και οι θυγατρικές τους, καθώς και οι εταιρείες στο κεφάλαιο ή τα δικαιώματα ψήφου των οποίων συμμετέχουν, άμεσα ή έμμεσα, με ποσοστό μεγαλύτερο του πενήντα τοις εκατό (50%) οι Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού και όλοι οι παραπάνω δημόσιοι φορείς μεμονωμένα ή από κοινού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.