Quantcast
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις απάτες με κλεμμένα αυτοκίνητα - enikonomia.gr
share

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις απάτες με κλεμμένα αυτοκίνητα

δημοσιεύτηκε:

Το τελευταίο διάστημα γίνονται πολλές απάτες με κλεμμένα αυτοκίνητα. Ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει τη νέα μέθοδο που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να τα διαθέσουν στην αγορά.

Αναλυτικά:

  • Αρχικά οι επιτήδειοι αγοράζουν αμάξια τα οποία έχουν βγει εκτός λειτουργίας, δεν επιδέχονται καμίας επισκευής, από πλημμύρες, φωτιές, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να πάνε στην ανακύκλωση ή θα έπρεπε να πάνε σε ανακύκλωση και να μην επανακυκλοφορήσουν στην αγορά. Αυτά τα αμάξια κάποιοι επιτήδειοι τα αγοράζουν όχι για ανταλλακτικά αλλά για τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα.
  • Παίρνουν την άδεια κυκλοφορίας, τον σειριακό αριθμό, τις πινακίδες. Αυτά τα νομιμοποιητικά έγγραφα τα ταιριάζουν με αυτοκίνητα που έχουν κλέψει.
  • Αυτοκίνητα τα οποία είναι κλεμμένα εμφανίζονται κανονικά, σύμφωνα με τις αρχές, σε σελίδες πώλησης που επισκέπτεται κάποιος που θέλει να αγοράσει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.
  • Ο αγοραστής το παίρνει σε τιμή ευκαιρίας και αργά ή γρήγορα ανακαλύπτουν ότι είναι κλεμμένα ή τους παίρνει η αστυνομία, καθότι ένα στα δύο κλεμμένα αμάξια εντοπίζεται από τις αρχές.

Η ροή στην αλυσίδα των κλεμμένων ΙΧ: Κλέβω – Διαθέτω – Το ξανακλέβω – Το ξαναδιαθέτω στην αγορά

Όπως  τόνισαν οι αρχές  στην ΕΡΤ, οι συμμορίες συντονίζονται γύρω από κάποιες μάντρες αυτοκινήτων. Εάν δεν υπάρχει το δίκτυο διοχέτευσης αυτών των οχημάτων στην αγορά,  τότε δεν υπάρχει και η κλοπή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ιστοσελίδες πώλησης οχημάτων: Προσοχή στις  ευκαιρίες 

Οι αρχές προειδοποιούν πως όταν οι πολίτες βρίσκουν  στις ιστοσελίδες πώλησης οχημάτων ευκαιρίες,  τότε θα πρέπει να υποψιαστούν τι ευκαιρία είναι αυτή.

Η Αστυνομία μπορεί πολύ εύκολα να εντοπίσει το κλεμμένο Ι.Χ, καθώς μπορεί να κάνει ταυτοποίηση από την πινακίδα που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Αυτό που συμβαίνει όταν αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και το πηγαίνεις στο συνεργείο για να δεις μηχανολογικά αν είναι εντάξει, δεν τσεκάρεις αν ανταποκρίνεται ο σειριακός αριθμός στα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Οι μάρκες αυτοκινήτων που κλέβουν κυρίως, γιατί ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις των αγοραστών είναι το Toyota C-HR και τα Peugeot 108 και 208. Τα εύχρηστα και μεσαία αυτοκίνητα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.