Quantcast
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ποιοι πρέπει να κλείσουν μέχρι σήμερα τις εκκρεμότητές τους με την Εφορία - enikonomia.gr
share

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ποιοι πρέπει να κλείσουν μέχρι σήμερα τις εκκρεμότητές τους με την Εφορία

δημοσιεύτηκε:

Τις φορολογικές  υποχρεώσεις τους προς την Εφορία θα πρέπει να τακτοποιήσουν μέχρι σήμερα, Παραμονή Πρωτοχρονιάς  οι πολίτες προκειμένου να μην έχουν επιπρόσθετες επιβαρύνσεις Αυτές είναι μεταξύ άλλων οι εξής:

-Ηλεκτρονικές αποδείξεις

Οι  μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες και οι εισοδηματίες θα πρέπει να καλύψουν μέχρι σήμερα το 30% του εισοδήματος με αγορές προϊόντων και υπηρεσιών με πλαστικό χρήμα ή e-banking. Διευκρινίζεται πως εάν οι υπόχρεοι δεν προβούν σε αυτή την ενέργεια τότε θα κληθούν να  πληρώσουν πρόσθετο φόρο – πέναλτι 22% επί της διαφοράς των λιγότερων αποδείξεων.

-Φόρος εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ του φορολογικού έτους 2022

Σήμερα λήγει  η προθεσμία για την καταβολή της έκτης δόσης του φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2022, ενώ μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024 θα πρέπει να πληρωθεί η τελευταία δόση. Αυτό στους πολίτες που δεν πλήρωσαν εφάπαξ τον  φόρο. Επίσης μέχρι σήμερα θα πρέπει να εξοφληθεί και η έκτη δόση του ΕΝΦΙΑ του φορολογικού έτους 2022., ενώ η τελευταία δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024. Διευκρινίζεται πως εάν οι υπόχρεοι δεν πληρώσουν εγκαίρως τον φόρο, τότε θα έχουν κάποιες προσαυξήσεις για εκπρόθεσμη καταβολή.

-Δόσεις για ρυθμίσεις οφειλών και επιστροφή μέρους της επιστρεπτέας προκαταβολής

Οι υπόχρεοι θα πρέπει  μέχρι σήμερα να εξοφλήσουν  τις δόσεις που αφορούν σε ρυθμίσεις οφειλών και επιστροφή μέρους της επιστρεπτέας προκαταβολής.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.